Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

Gais förstärker med mittfältare från seriekonkurrent

Stefan Jacobsson har gjort sin första värvning som ny Gais-tränare. Jesper Brandt, senast i superettankollegan Norrby, är klar för två år i klubben.

Gais med nye tränaren Stefan Jacobsson arbetar för fullt med att färdigställa truppen till nästa års seriespel. Under förmiddagen blev det klart att August Wängberg förlänger sitt avtal med två år. Nu har klubben också presenterat första nyförvärvet. Jesper Brandt är en hårt jobbade mittfältare som redan har känt på spel med Grönsvart ett år tidigare i karriären (2012).

– Jag är väldigt glad över att Jesper ansluter till vår trupp inför kommande säsong. Han är en duktig tvåvägsspelare på centralt mittfält som alltid visar stort hjärta på planen. Man vet att man alltid gör ett stenhårt jobb för laget och jag är säker på att han kommer att göra stor nytta för Gais, säger Stefan Jacobsson till klubbens hemsida.

Jesper Brandt gjorde tolv matcher för Norrby säsongen som gick och drog under de matcherna på sig hela två röda kort. Han har tidigare representerat bland annat Qviding, Värnamo och Jonsered.

– Det känns kanon och jag ser verkligen fram emot utmaningen och att få sätta igång den nya säsongen, säger nyförvärvet till klubbens hemsida.

Läs mer: Ex-ängeln kan sänka Gais: "Hade varit underbart"

GP har tidigare skrivit att Jesper Brandt och Gais förhandlat och under torsdagen blev alltså övergången officiell.

– Jag är nog vad man kan kalla för en typisk lagspelare, tar alltid många löpmeter, jobbar för att sätta lagkamrater i lägen, gör alltid jobbet, tuff att möta och vinner mycket dueller. Jag trivs bäst centralt i plan och kan spela som balansspelare eller som box-to-box. Det är också den typen av roller som jag haft under hela min karriär, säger han.

Jesper Brandt fostrades i IFK Göteborg och har tidigare pratat om hur hans pappa är stor Blåvitt-supporter.

– I och med att jag spelade i Blåvitt från att jag var tio och åtta år framåt så blev det ju IFK då. Man sålde 50/50-lotter för klubben och fick man biljetter ställde man sig i klacken, men nu kan jag inte säga att jag föredrar något lag framför något annat. Så förutom att farsan är tok-blåvitt så har jag väl inte något speciellt agg mot någon klubb, men jag tycker alltid det är väldigt kul att spela i Göteborg och på Gamla Ullevi. Mitt hjärta klappar för Norrby, sa han i en intervju med GP 2017.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.