Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Gais förlorade borta mot Landskrona BoIS

Gais bjöd upp till dans borta mot topplaget Landskrona. Men några poäng blev det inte. BoIS vann med 2-1 (1-0) i en match som var jämn hela vägen.
– Vi saknade effektivitet, säger tränaren Stefan Jacobsson.

Det fortsätter gå tungt för Gais i Superettan. Laget har haft matchuppehåll sedan den viktiga segern mot Vasalund för två veckor sedan. Under lördagen åkte de till Landskrona för att möta topplaget BoIS.

Och trots att spelet fungerade rätt bra så blev det förlust för Göteborgslaget, som därmed är kvar på 13:e plats i tabellen.

Gästerna inledde bra – men hamnade i underläge

Gais startade matchen piggt, och såg ut som det bättre laget första kvarten. Bland annat hade Filip Örnblom en bra nick i början.

– Vi inledde första halvlek precis som vi hade bestämt oss, säger Gais-tränaren Stefan Jacobsson.

Han fortsätter:

– Vi var kompakta och gjorde det svårt för Landskrona. Vi dödade ytor, vann många bollar och skapade bra kontringslägen. Men problemet var att vi inte hade tillräcklig kvalitet i sista passningen eller sista avslutet. De chanserna måste resultera i mål.

Nu blev det inte så. Och istället kom Landskrona BoIS in i matchen och de var mest effektiva i första halvlek.

För i 24:e minuten gjorde Landskrona 1-0 på sin första målchans. Det var en hörna där Robin Höfso skarvade bollen vidare, och den rann igenom hela försvaret till Johan Rapp på bortre stolpen. Han blev ensam och behövde bara sätta dit en bredsida i öppet mål.

– Vi tappar löpningen och missar markeringen. Det är signifikant när saker inte fungerar, att vi blir straffade så fort vi gör minsta fel. Vi har inte råd med såna grejer.

Efter en fin start tappade Gais energi och kvalitet, när Landskrona hade tagit ledningen. 1-0 höll sig fram till paus, och då skruvade gästerna på en del saker.

Egnell kvitterade med dunderskott

Bland annat ändrade de från fembackslinje till fyrbackslinje, och bestämde sig för att sätta lite högre press.

– Vi ville komma högre upp och vinna boll längre fram. I första halvlek försökte vi vara kompakta, och det fungerade ganska bra för Landskrona skapade inte så mycket. Men nu inför andra ville vi gå på mer och pressa dem, säger Stefan Jacobsson.

Och det gav utdelning direkt. För redan i 48:e minuten kom kvitteringen, lite från ingenstans. Det var mittfältaren Adam Egnell som drog till med vänstern utifrån och fick en perfekt träff, som gick in hårt intill målvaktens vänstra stolpe.

– Där får vi mycket energi och bara öser på, men sedan missar vi våra chanser att ta ledningen, säger Stefan Jacobsson.

Ny käftsmäll för Gais efter drömmål

Gais fortsatte trumma på efter 1-1 och Landskrona var tillbakatryckta. Men bara en stund.

För sedan var känslan att hemmalaget tog över igen. Landskrona kom närmare ett mål och bland annat hade inhopparen Viktor Eblom en nick i stolpen. Bara några minuter senare, i 71:a minuten, fick BoIS utdelning.

Inbytte Jacob Blixt drev in från högerkanten, tittade upp och drog till med vänsterfoten från runt 25 meter. Bollen skruvades in perfekt i bortre hörnet och 2-1 var ett faktum.

– Det gör så klart att vi tappar energi. Sedan hade vi lite halvchanser, men det var flera gånger där vi kanske borde skjutit, men passade istället och tappade bollen.

Gais kom aldrig riktigt nära en kvittering. Och 2-1 stod sig matchen ut. En stor besvikelse för Stefan Jacobssons lag:

– Det känns brutalt tungt för tillfället. Landskrona hade inte så många heta målchaner, och vi hade chanser för att vinna den här matchen. Men de var mer effektiva än oss och det får vi jobba på.

Börjar du bli orolig?

– Man är alltid orolig när man förlorar. Men vi kan inte göra mycket mer än att ta oss an en ny träningsvecka, skapa energi i gruppen och ladda för ny match. Men det är klart att det blir tungt för varje förlust.

Gais startelva:

Mathias Karlsson – Filip Örnblom, Ermin Grozdanic, Niklas Andersson – August Wängberg, Nuha Jatta (Nikola Ladan, 88), Adam Egnell, Malkolm Moenza (Johan Andersson, 81) – Jonas Lindberg (Viktor Alexandersson, 70), Daniel Sterner (Prince Isaac Kouame, 81), Julius Lindberg (Richard Yarsuvat, 88).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.