Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Gais föll tungt mot Landskrona: ”Det är under all kritik”

Stefan Jacobsson gav sina spelare en hårtork redan i paus. Det hjälpte dock inte för Gais som åkte på ännu en förlust mot en nykomling den här säsongen – och Stefan Jacobsson blev bara argare.
– Jag är väldigt irriterad och frustrerad, säger han.

Stefan Jacobsson slet sitt hår under matchinledningen mot Landskrona. För det som han och spelarna pratat om inför matchen var som bortblåst. Istället var det gästerna från söderut som fick matchen exakt som Landskrona ville.

När Niklas Nielsen skruvade in en frispark snyggt till 1-0 för Landskrona blev Stefan Jacobsson än mer förbannad.

– Jag är väldigt irriterad och frustrerad över att matchbilden blev som den blev. Våra 25 första minuter är under all kritik. Det känns som vi är väldigt virriga, säger han.

LÄS MER: Daniel Sterners resa – från division 5 till Gais tack vare ett besök på Hemköp

Inte blev det bättre när Melker Heier pangade in 2-0 till gästerna i den andra halvleken. Där och då blev uppförsbacken stor för Gais.

För stor skulle det visa sig.

För även om Adam Egnell reducerade snyggt så blev det noll poäng för Gais efter att Landskrona kontrat in ett tredje mål på övertid.

– Vi skapar lite lägen men inte tillräckligt för att vända på det här och kvittera. Vi reducerar lite för sent för att få det där lilla extra trycket. De första 25 minuterna är som sagt bara att glömma ... men tyvärr sätter det en prägel på matchen även om vi är okej efter de första 25, säger Stefan Jacobsson.

LÄS MER: Aiham Ousou om succén i Gais, landslagsplatsen och utländska intresset

Vad sa du till spelarna efter den inledningen?

– Jag var väldigt besviken och förbannad över att vi inte gör det vi bestämt oss för i vårt försvarsspel. Jag pratade om det innan matchen och i TV under matchen att Landskrona är ett av seriens bästa lag med sin speluppbyggnad. De är skickliga på att flytta bollen och skapa målchanser genom det. Om man ska störa Landskrona måste man lyckas med ett bra presspel och jobba klart, säger Stefan Jacobsson och fortsätter:

– Vi bestämmer saker och tränar på en viss sak men det måste varit missförstånd mellan vissa spelare hur vi ska agera. Vi räknar inte rätt och startar inte vårt försvarsspel på rätt sätt heller. Det är något jag var väldigt irriterad över. Det blev bättre efter de första 20-25 som sagt men sen får de ju 2-0 där i början på andra ...

LÄS MER: Harun Ibrahim – 18-åringen som är Gais nya guldklimp

Första matchen med publik

Det var dock inte det enda som Stefan Jacobsson var förbannad och frustrerad över. Det fanns även fler saker som väckte hans ilska.

– Det är inte bara presspelet där vi misslyckas. Vi gör även massor av tekniska fel och vi kommer inte upp i den prestation som vi både kräver och vill och därför är jag förbannad.

Mötet med Landskrona var dessutom det första när publik återigen fick se Gais på plats. Men de 500 som släpptes in på Gamla Ullevi fick alltså lämna med en besvikelse efter att Gais kammat noll.

– Det är frustrerande ... vi åker på tredje raka hemmaförlusten och det är jobbigt. Förra säsongen var vi jäkligt bra hemma men nu är vi istället jäkligt bra på bortaplan av någon konstig anledning. Men supportrarna skapade en härlig stämning och hjälpte oss hela matchen, säger Stefan Jacobsson.

LÄS MER: Stefan Jacobsson om dotterns cancerbesked: ”Värsta man kan uppleva”

Så startade Gais: 4-3-3

Mathias Karlsson – August Wängberg, Daniel Hultqvist, Emin Grozdanic, Niklas Andersen – Adnan Maric, Boris Lumbana, Nikola Ladan (Joackim Åberg, 66) – Johan Andersson (Julius Lindberg, 66), Daniel Sterner, Michael Kargbo (Adam Engell, 66).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.