Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Gais föll med uddamålet mot AIK

Förra säsongen spelade Damir Mehic 27 allsvenska matcher för Jönköping. Nu förstår vi varför. – Jag vill spela fler – och då helst med Gais, säger han, efter 0–1 i cupmatchen mot AIK.

AIK chockstartade på knökfulla Skytteholms IP. Det allsvenska laget från Solna drog upp ett ursinnigt tempo, och redan i fjärde minuten kom utdelningen. Damir Mehic gick bort sig på en hög frispark in mot Gais-målet och Denni Avdic kunde knoppa in matchens enda mål.

– Ja, vad ska man säga? En mardrömsstart. Vi åkte på en riktig käftsmäll där. Jag älskar att gå ut och plocka ner inlägg – och jag kommer att fortsätta att försöka göra det. Det är bara att inse att ibland sker ett sådant här misstag, säger den 29-årige målvakten.

Gais-tränaren Benjamin Westman instämmer:

– Alltid surt att torska – och att göra det på ett sådant mål.

Men efter den händelsen repade sig Damir Mehic. Resten av matchen var han som en levande vägg. Han tog svåra nickar från nära håll, han stötte bort rykande skott, han räddade friläge.

Detta var nämligen under de första 45 minuterna en match med spel mot ett mål.

– Vi mötte ett av Sveriges bästa lag som absolut kan bli svenska mästare i höst – och vi stod upp i 90 minuter. Det vill jag berömma spelarna för. De var bollförande, inget snack om det, och vad hade AIK? Tusen hörnor? Jag är stolt över grabbarna och deras arbetsinsats, säger Benjamin Westman.

I andra tog Gais för sig mer, vågade mer, och lyckades också jämna ut spelet lite. Men AIK skulle och borde haft 2–0 – ett mål efter hörna som märkligt dömdes bort.

– Bara att tacka och ta emot. Jag vet inte varför domaren inte godkände det … jag blev nog lite överraskad, ja, säger exempelvis Damir Mehic.

Gais hade problem att skapa riktigt heta målchanser – även under den spelmässigt sett bättre andra halvleken. Dardan Rexhepi hade ett hyfsat försök i första från vänsterkanten, men annars nådde Gais-spelarna liksom inte ända fram.

– Vi har en del detaljer att jobba med. Men vi föll aldrig ihop, vilket är lätt hänt när man möter ett så bra lag som AIK. Jag tycker tvärtom om att vi stod upp riktigt bra. Det handlar bara om att kämpa varenda vecka, att vi fortsätter att jobba för varandra på det här viset, så ska det nog kunna bli riktigt bra, säger Damir Mehic, som inte gör någon hemlighet om att han vill spela allsvensk fotboll igen och denna gång med Gais.