Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

Gais föll i genrepet mot Degerfors efter sent avgörande

Gais pressade den allsvenska nykomlingen Degerfors – men föll till slut i genrepet.
Matchen slutade 1–2 efter ett sent avgörande.
– På det stora hela är det mycket positivt från vår sida, säger tränare Stefan Jacobsson.

Gais kom till de värmländska skogarna två nyckelspelare kort. Boris Lumbana (förkyld) och Daniel Sterner (vila) fick båda stanna hemma i Göteborg när genrepet mot allsvenska nykomlingen Degerfors skulle spelas.

Gästerna inledde matchen starkt och bjöd på en hög press – men slarv ledde till ett tidigt ledningsmål för Degerfors.

Mittbacken Aiham Ousou stod för en rejäl blunder i egna straffområdet när han passade bollen rakt i gapet på Johan Bertilsson. Degerfors-mittfältaren tackade, tog emot och placerade enkelt in bollen.

LÄS MER: Svaga genrepet – IFK Göteborg kryssade mot superettan-nykomling

– Upprinnelsen till deras farligheter är att vi har några felpass på egen planhalva och det utnyttjade Degerfors. När det gäller den biten kanske vi måste vara lite mer cyniska för att undvika att vi hamnar i tidiga uppförsbackar, säger Stefan Jacobsson.

Även om Degerfors hade de absolut vassaste chanserna, med bland annat tre ramträffar, bjöd Gais på match och skapade stundtals problem för hemmalaget.

Gais kvitterade i andra halvlek

Grönsvart fortsatte att spela inspirerat under den andra halvleken och flera gånger lyckades man pressa ner Degerfors på egen planhalva. Och till slut kom den grönsvarta kvitteringen.

August Wängberg dundrade fram på vänsterkanten och lämnade över bollen till ovan nämnda Kargboo som drog i väg ett perfekt inlägg som hittade Malkolm Moenza på andra sidan straffområdet.

Moenza tog ner bollen på bröstet och jämnade ut matchen med en perfekt bollträff.

– Vi arbetade oss in i matchen på ett bra sätt och efter kvitteringen tycker jag att vi var ganska bra. Vi odlade fram ett eget anfallsspel och hade kontroll på matchen, säger Jacobsson.

Men det blev dock hemmalaget som fick skratta sist. Abdelrahman Saidi sköt ett avigt skott som Mattias Karlsson inte lyckades få kontroll på. Returen var ingen Gaisare med på, det var däremot Sean Sabetkar.

– Lite snöpligt då, men huvudsaker är att vi gjorde en bra match, sammanfattar tränare Stefan Jacobsson matchen.

Starkt inhopp av Kargbo

En nyckel till den starka andra halvleken var inbytte nyförvärvet från Värnamo, Michael Kargbo, som imponerade med flera pigga aktioner.

– Han gjorde ett jättebra inhopp och är en spelare som visat både på träning och genom sina tidigare inhopp att han är en spelare som fajtas om en startplats i premiären. Han kan göra det lilla extra och är snabb och lurig. En spelare som jag tror kan förändra en matchbild på egen hand.

LÄS MER: Så tippas superettan 2021

LÄS MER: Utsiktens BK storfavorit enligt tränarna – tippas vinna ettan

Nu väntar en veckas träning och laddningen innan superettan drar igång.

– Det känns bra inför premiären. Vi har mycket saker på plats och jobbar febrilt med att sätta en spelidé och ett arbetssätt som ska vara bra över tid. Vi har en intressant spelartrupp och ser rotationsmöjligheter och potentiella matchförändringar utifrån våra olika spelartyper, säger Stefan Jacobsson.

LÄS MER: Fotbollspanelen: De gjorde Göteborgs bästa övergångsfönster

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.