Gais förlustfria svit spräckt

Gais förlustfria svit stannade vid åtta matcher. – Vi kom inte upp i nivå i dag, samtidigt som Varberg gör det bra, säger anfallaren David Johannesson.

|

Det var ett Gais som var fyllt av självförtroende som tog E 6:an söderut på lördagenför att möta Varberg. Laget hade inte förlorat sedan den 23 mars då man mötte topplaget Halmstad och föll med 2-0.

Av det goda självförtroendet märktes dock inte så mycket. Första halvlek präglades av ett svagt passningsspel från båda lagen. Det dröjde ända tills den 40:e minuten innan Gais kunde komma till sitt första egentliga avslut. Det var när David Johannesson tajmade sin löpning perfekt på en djupledsboll.

– Jag bröstade ner bollen till Luther (Singh) som satte en fin boll i djupet. Deras mittback gjorde det bra och höll mig lite i armen, men jag hann ändå först till bollen. Sedan försökte jag lyfta bollen över målvakten, men han fick den på sig. Det fattades någon centimeter där, säger David Johannesson som kom till Gais från just Varberg inför säsongen.

Några minuter efter det fick Tommi Vaiho visa vilka fina reflexer han har. Joakim Lindner fick stå märkligt fri i straffområdet och måtta en nick mot bortre stolpen. Vaiho fläkte sig, fick upp en näve och det var mållöst i halvtid.

I andra halvlek kopplade hemmalaget ett allt fastare grepp om händelserna. Gais blev tillbakapressat och Varberg kunde skaka fram fem hörnor på mindre än tio minuter. Vid den tredje hörnan prickade hemmalagets Ivan Näslund underkanten av ribban. Vid den femte blev det mål: Hosam Aiesh fick på en riktig kanon och Tommi Vaiho hann knappt reagera förrän nätet rasslade till.

Efter målet försökte Gais lyfta spelet och tränare Westman bytte in comebackande Björn Andersson och Shkelqim Krasniqi i jakten på kvittering. Även Johannesson blev utbytt i sin första match från start när Pule Maraisane kom in.

– Det kändes svårt att hitta tajmingen i dag. Så är det när man inte spelar så ofta, men det är inget att göra åt, säger Johannesson.

De riktigt stora målchanserna uteblev dock. Varberg kunde spela kontrollerat och låta tiden gå.

Gais saknade avstängde Malkolm Moënza och Luka Mijaljevic som hade känning i ljumske, förutom de redan skadade James Sinclair, Craig Henderson och Dan Keat.

– Vi fick spela med folk på lite ovana positioner och det fungerade inte riktigt, medger David Johannesson.

Innan nästa match har Gais chansen att minska sin skadelista. Först den 28 juni möter Gais Degerfors på Gamla Ullevi. Det återstår att se om en ny svit kan inledas då.

– Innan vi går på sommarsemester ska vi köra över Degerfors och minska gapet till toppen, lovar Johannesson.