Gais föll i sista hemmatchen

Gais förlorade säsongens sista hemmamatch mot Dalkurd efter flera missar från Dardan Rexhepi.

|

Ett fint tifo välkomnade spelarna när det var dags för Gais sista hemmamatch den här säsongen. Och grönsvart såg ut att ha fått lite extra energi av läktararrangemanget. Åtminstone inledningsvis. Gais satte fart direkt från början och redan i den femte minuten kom den första halvlekens klart bästa målchans. På en hörna nådde Steven Old högst. Mittbacken kom med full kraft och fick perfekt träff med pannan - men oturligt för lagkaptenen så stod en Dalkurd-försvarare rätt placerad och kunde med minsta möjliga marginal rensa undan bollen på mållinjen. Efter några pigga minuter mattades tempot och de vassa målmöjligheterna lös med sin frånvaro. Och det krävdes en ny hemmahörna för att det skulle bli farligt igen. Johan Lundgren drog in bollen framför mål, Carl Nyström nådde högst, men försvararen fick se bollen smita precis utanför.

I den andra halvleken öppnades spelet upp. Och Dalkurd, som inför matchen fortfarande har chans att nå en kvalplats till allsvenskan, tog över allt mer. Och det dröjde inte länge innan det blev nätrassel. Gais tappade boll, Dalkurd ställde om och på ett inlägg som smet genom hela grönsvarts straffområde kunde Omar Jagne ohotad dunka upp 0-1 i nättaket bakom Tommi Vaiho.

Gais pressade för att hitta en kvittering och det var nära ett par gånger. Och i den 82:a minuten fick Dardan Rexhepi ett jätteläge när domaren blåste straff för Gais. Målkungen klev fram, men slog inte straffen bättre än att Frank Pettersson i gästernas mål kunde rädda. Och just Rexhepi hade tidigare bränt ett friläge helt ensam med Pettersson.

Publiken fick aldrig se något mål från grönsvart i säsongens sista hemmamatch. En tillställning som också blev Gais-ikonen Björn Anderssons sista framträdande i Gais-tröjan. Mittbacken fick hoppa in i den 86:e minuten och han hyllades stort av merparten av de 2410 åskådarna på plats.