Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gais ersätter inte OS-målvakt

Gais tappar en av sina målvakter till OS. I Jesper Johanssons frånvaro är målvaktsuppsättningen tunn, och ett välbekant Gais-namn som Oliver Gustafsson kan bli aktuellt vid ytterligare bortfall. – Men först om Tommi Vaiho eller Tobias Johansson skadar sig, säger sportchefen Fredrik Mohlin till GP.

Gais skickar iväg sin första OS-representant sedan 1936. Andremålvakten Jesper Johansson har inte spelat någon Superettan-match i år, men snart åker han till Brasilien och saknas därmed för Gais i ett antal veckor.

Under tiden får tredjemålvakten Tobias Johansson, 20, täcka upp som back-up bakom givne Tommi Vaiho – en duo som klubben känner sig trygg med.
– Tobias är en fullgod ersättare till Jesper medan han är iväg. Om Tommi eller Tobias skulle åka på en skada är det lite värre och då får vi kika på att ta in någon. Men fönstret är öppet tills mitten av augusti så det finns tid, säger Gais sportchef Fredrik Mohlin.

Han säger att de har ett par namn i åtanke, men att någon kontakt med de spelarna inte finns i nuläget.

Ett målvaktsnamn som skulle kunna bli aktuellt är Gais-fostrade Oliver Gustafsson, som har agerat reservkeeper i IFK Göteborg sedan säsongsstarten. 23-åringen har fått sitt nuvarande kontrakt förlängt med ytterligare en månad, men den sista juli går det ut. Om det blir en ny Blåvitt-förlängning för Gustafsson återstår att se, men nu har klubben fått Erik Dahlin tillbaka i träning, samtidigt som talangen Pontus Dahlberg, 17, tar för sig på a-lagsträningarna.

Fredrik Mohlin medger att Oliver Gustafsson är ett namn att nosa på om Gais skulle behöva ta in en målvakt.
– Absolut, han har varit här innan och känner klubben och vi känner honom. Det är en superbra kille på alla sätt. Så Oliver är absolut ett namn att ha med sig om man tittar på målvaktspositionen, säger sportchefen.