Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gais dumpar trio: "Massa aspekter som spelar in"

Danny Ervik var först att lämna Gais. Nu dumpar klubben Johan Lundgren, Liam Davies och Craig Henderson. – Det finns massor av aspekter som spelar in, säger klubbchefen Erik Bergkvist.

Försvararen Danny Ervik gick från Gais till Öis och väckte stora känslor hos fansen efter bytet mellan de två rivalklubbarna.
Spelaromsättningen i Gais har varit stor under de senaste säsongerna och nu väljer klubben att göra sig av med tre spelare på ett bräde.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Johan Lundgren, Liam Davies och Craig Henderson har alla fått veta att de inte får något nytt kontrakt av klubben
”Om en spelare erbjuds förlängning i GAIS eller inte påverkas av en rad olika parametrar. Självklart är kompetens på planen en stor grundförutsättning för att satsa vidare på samarbeten. Andra aspekter är exempelvis skadehistorik, lönenivå, generell belastningstålighet med mycket träningsbortfall som resultat, liksom troligt antal spelade matcher i startelvan.Ytterligare en aspekt är professionell inställning till yrket fotbollsspelare och hur man ser på sin roll i laget och vilket ansvar man tar för klubben”, skriver klubben om sina beslut på sin hemsida.

Klubbchefen Erik Bergkvist utvecklar klubbens resonemang när GP ringer upp.
– Det handlar absolut inte om att de inte har visat en proffsig inställning. Det är mer att Benjamin bedömt att de inte har hållit den sportsliga nivån. Det är massa aspekter som spelar in. Jag ser inget problem i att vi lyfter hur vi har resonerat. 
– Det har kommit frågor kring hur vi resonerar med spelare in och ut så vi ville berätta lite.

Många spelare ut – få in, hur går jakten?
– Benjamin har gjort ett jättejobb sedan avslutningen. Vi har mycket spännande på gång. Vi får se om det går i lås, då kan vi bygga något intressant. Vi tittar på flera saker, skadehistorik, hur stor trupp vi kan ha och liknande frågor. Om vi tar Craig som exempel så var han tänkt som en startspelare men det blev bara 14 matcher från start. Där behöver vi ha spelare som kan spela 25 matcher eller något liknande.

Då Gais inte har något sportchef – sedan Fredrik Mohlin slutade så har tränaren Benjamin Westman fått ansvaret – tillfälligt.
– Ja, just nu är vi träningslediga så då finns det förutsättningar för honom att göra det. Han har gjort det jättebra men när vi drar igång igen så har vi andra krav på honom, att han ska leda den dagliga verksamheten. Det kanske blir för mycket då. Vi får se hur det blir på den fronten, säger Bergkvist.