Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gais drömläge mot Varberg – kan i praktiken säkra kontraktet

Halmstad besegrade Frej. Då kan Gais i praktiken säkra superettan-kontraktet vid seger hemma mot Varberg.
– Vi ska vinna den här matchen, det är inget snack om saken. säger August Wängberg.

De två senaste säsongerna har Gais kämpat för förnyat superettan-kontrakt hela vägen in till sista omgången.

2019 kan fortfarande landa i samma nerviga kamp hela vägen in till slutet. Men efter några starka insatser på slutet, med sju inspelade poäng de tre senaste matcherna, har Grönsvart gett sig en bra möjlighet att lösa kontraktet tidigare än så.

Under fredagen förlorade Frej mot Halmstad. Därmed kan Gais, vid seger under lördagens match mot topplaget Varberg, andas ut.

– Det ska bli en jävligt kul match att spela. Vi har haft press nu under några matcher där vi har stått upp bra och gjort det väldigt bra. Så vi går in med inställningen att vi ska vinna den här matchen, det är inget snack om saken, säger August Wängberg.

Lördagens motstånd är knappast av dröm-varianten, eller är det det?

Gais har haft ett bra facit mot topplagen under säsongen och har sett ut trivas som bäst i matcher där motståndaren har haft favoritskapet.

– Tydligen, det verkar ju vara så. Kollar man på vår trend mot topplagen så känns det som att det blir bra prestationer. Jag kan inte förklara varför, så ska det ju inte vara heller, vi ska slå alla lag. Men vi har som sagt gjort bra resultat mot bra lag och det hoppas jag vi kan fortsätta med.

"Minst lika bra som Varberg"

För Varberg är det en minst lika viktig match på lördag. Hallänningarna kan på intet sätt räkna hem ett allsvenskt avancemang då man jagas av både IK Brage och Jönköping Södra som ligger endast två poäng bakom i tabellen.

Men Gais är självsäkra, mycket tack 2-1-segern senast mot J-Södra.

– Vi såg hur det gick förra omgången, när vi mötte Jönköping, de ligger också i topp. Sen tycker jag att Jönköping är ett bättre lag än Varberg och vi visade att vi kunde slå dem (Jönköping). Jag tycker inte heller att det var en slump, det var en ganska välförtjänt seger. Så man kanske inte ska kolla för mycket på tabellen. Utan jag tycker att vi, spelare för spelare, är minst lika bra som Varberg. Om inte bättre.

Vid seger finns dock ett litet hot kvar mot Gais. Skulle de grönsvarta förlora återstående två matcher samtidigt som Syrianska tar full pott i sina tre återstående slutar lagen på samma poäng. Däremot har Gais betydligt bättre målskillnad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.