Gais drömstart på 2021 – körde över Norrby IF

3–0 mot Norrby IF – en grönsvart drömstart på 2021. Gais-tränaren Stefan Jacobsson fick dessutom se en 17-årig junior hoppa in och näta i A-lagsdebuten.

|

Gais-supportrarna sköt fyrverkerier utanför arenan. Gais-spelarna samlades i en ring på planen. Sedan kunde de grönsvarta inleda matchspelet 2021.

De gjorde det bra. Laget klev högt, laget pressade starkt. Och lyckades få hål på Norrby IF redan i den tolfte minuten. August Wängberg petade in bollen efter en hörna.

Det flöt på efter det.

2–0 kom precis i slutet av den första halvleken. Julius Lindberg överstegsfintade och gick omkull. Straff. Nikola Ladan fick bollen i händerna, lade den tillrätta och rullade lugnt in Gais nästa mål i det vänstra hörnet.

Paus sedan.

Daniel Hultqvist skadad under uppvärmningen

Gais-tränaren Stefan Jacobsson bytte nästan hela startelvan till den andra halvleken. Det fina spelet bestod dock. Och målen blev fler.

I den 54:e minuten mötte junioren Theodore Persson ett inspel från högerkanten. 17-åringen tryckte till direkt. Ribba in.

Det var hans första A-lagsmål – i hans första A-lagsmatch. Ett hyfsat sätt att presentera sig på.

Gais 3–0-ledning stod sig matchen ut. Den gav en stark seger. Inte minst med tanke på att Norrby IF senast besegrade allsvenska BK Häcken med 2–1.

En liten smolk i bägaren dock: Nyförvärvet Daniel Hultqvist, som skulle ha startat och debuterat mot Norrby IF, skadade sig på uppvärmningen. Oklart hur illa.

Gais nästa träningsmatch spelas mot FC Trollhättan redan på onsdag.

Fakta: Så startade Gais

Första halvlek (4–3–3): Mathias Karlsson – Nikola Jelacic, Aiham Ousou, Emin Grozdanic, August Wängberg – Jesper Brandt, Nikola Ladan, Joackim Åberg – Johan Andersson, Daniel Sterner, Julius Lindberg

Andra halvlek (4–3–3): Mathias Karlsson – Fredrik Martinsson, Aiham Ousou, Nuha Jatta, Niclas Andersén – Viktor Alexandersson, Boris Lumbana, Theodore Persson – Julius Johansson, Adnan Maric, Harun Ibrahim