Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: NICKLAS ELMRIN

Gais byter motstånd – halva truppen skadad

Det var tänkt att Gais skulle möta Öster i en träningsmatch på lördag. Men smålänningarna har kastat in handduken då halva truppen störs av skadeproblem. I stället spelar grönsvart mot Qviding.

Gais har haft det tungt med målskyttet inledningsvis under försäsongen med nye tränaren Stefan Jacobsson. 0–2 mot Varberg har följts upp av samma resultat mot Lindome och 0–0 mot FC Trollhättan. Till helgen var det dags för klubbens fjärde träningsmatch då Öster skulle komma på besök till Göteborg.

Nu står det klart att motståndet i stället blir Qviding. Öster har nämligen stora skadebekymmer i truppen och hade problem att få ihop en tillräcklig starkt lag till matchen.

– Det är såklart tråkigt när det blir sena ändringar kring våra matcher men det beror på anledningar som varken vi eller Öster kan styra över. Det känns i alla fall bra att vi lyckats lösa en annan motståndare och vi kommer att ta oss an matchen mot Qviding på det sätt som vi skulle gjort mot Öster, alltså att vi ska försöka få upp tempot och nivån inför Svenska cupen nästa helg, säger tränaren Stefan Jacobsson till Gais hemsida.

Jacobsson motsvarighet i Öster kommenterar den inställda matchen på Östers hemsida:

– Det känns naturligtvis väldigt tråkigt, men samtidigt så måste vi i det här skedet se nyktert på situationen utifrån hur den fysiska statusen är på våra spelare i gruppen, säger Denis Velic.

Matchen mot Qviding spelas på Bravida arena med avspark 15.00. Men även kring den drabbningen fanns det länge ett frågetecken att räta ut.

Division 1-klubben som har tackat ja till mötet med Grönsvart har sedan tidigare, enligt kalendern på klubbens hemsida, en match inbokad med Assyriska BK samma dag, bara en halvtimme före utsatt avsparkstid mot Gais.

Men den matchen har nu flyttats, det meddelar Qvidings tränare Henrik Fridolvsson på torsdagskvällen.

– Det blir att vi möter Gais på lördag och så möter vi Assyriska på måndag i stället, säger Fridolvsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.