Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Bildbyrån

Gais bjuder in fansen – efter stormiga våren

Fyra raka förluster, en svidande derbytorsk mot Öis, ett ökat missnöje mot Bosko Orovic från fansen och en glödhet pyrodebatt. Det gör att Gais nu bjuder in flera supportergrupper för ett möte.
– Det har tillkommit mycket frustration i Gais-led, säger klubbchefen Erik Bergkvist.

Fyra raka förluster. En svidande avslutning på vårsäsongen men först en förlust mot Öis i derbyt och sedan 0–3 mot Degerfors på hemmaplan. Det under en vår där skadorna avlöst varandra i en redan tunn Gais-trupp och det har varit en tuff halva av säsongen.

Efter att resultaten uteblivit har kritiken från supporterled ökat mot klubbens tränare Bosko Orovic.

I ett försök att lugna ned stämningen bland supportrarna kallar klubben nu till ett representantskapsmöte där valda supporterföreningar och intressegrupper är inbjudna.

– Vi började med de här mötena under förra året då vi kände att det fanns ett ökat behov av en förbättrad kommunikation som vi lite tappat de senaste åren. Vi har inte haft något möte i år men nu kommer det ganska lägligt, säger klubbchefen Erik Bergkvist och fortsätter:

– Dels har vi pyrodebatten som genomsyrar det mesta och sen har vi det sportsliga läget också. Det är två heta frågor som vi får mycket mejl, sms och samtal om.

Varför kallar ni till mötet?

– Vi tycker det är viktigt. Sen är syftet att vi ska kunna förmedla information till intressegrupperna och föreningarna så att de i sin tur kan sprida det vidare utan att folk tolkar det på vägen. Det här är ett lättare sätt att få en bra diskussion men även ett sätt att öppna upp klubben.

"De två frågorna kommer att lyftas"

Handlar det inte lite om att försöka lugna ner fansen?

– Det är många oroliga människor därute som vill ha svar på saker och hur styrelsen ser på vissa frågor. Men det handlar inte om att lugna ner. Det handlar mer om att berätta om vilka åtgärder som kan tänka att göras. Vi får som sagt massor av frågor och det är omöjligt att svara på alla. Därför är det bättre att svara enhetligt från klubben och samla en större grupp människor. Jag och styrelsen kommer att vara på plats och får en chans att förklara läget som det är nu. För oss är det inget dramatiskt över det här utan läget med uppehållet som är var bra. Tidigare har vi kallat till de här mötena utan en riktigt ansträngd situation men nu har det tillkommit mycket frustration i Gais-led och det finns ett syfte med att ta ett möte.

Vilken fråga är hetast? Pyrfrågan eller den sportsliga frågan?

– Jag skulle säga att det där är tvådelat i nuläget med lika stort intresse på båda håll. Det är de två stora frågorna som kommer att lyftas. Hade vi haft det här mötet för en vecka sedan så hade det nog nästan uteslutande handlat om pyrodebatten.

"Det här kan bli bra för Gais"

Gais hade ganska nyligen ett medlemsmöte där klubbens medlemmar fick lyssna på vad styrelsen gjort under det första halvåret men där även en del frågor lyftes.

– Nu blir det mer situationsanpassat. Jag och Annika (Dohsé) kommer att prata utifrån organisationen om säkerhet, evenemang och pyrofrågan. Det blir reflektioner över hur det påverkar våra möjligheter att ta klubben framåt med förlorade intäkter som ett resultat av det här. Sen får styrelsen och sportrådet vara där och prata i de sportsliga frågorna. Jag tror att det här kan bli bra för Gais, säger Bergkvist.

De inbjudna grupperna

GAIS Reunion

GAIS Intressenter

Sportrådet

Gårdakvarnen

Spirrklubben

Makrillnätet (representanter för GAIS partners)

Grönsvart Göteborg

Sällskapet Gamla Gaisare

GAIS Tifo

GAIS City klubb

Gaisare Stockholm

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.