Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Gais besegrade Utsikten i derbyt

Årets första match slutade med vinst för Gais. Stor hjälte? Nyförvärvet Edin Hamidovic som prickade in två mål i segermatchen.

Förra säsongen var Edin Hamidovic en pålitlig målskytt för Husqvarna i division 1. Under vintern flyttade anfallaren vidare till Gais, och när Atleterna spelade årets första match, borta mot Utsikten på Ruddalen, fortsatte Hamidovic att leverera baljor framåt.

LÄS OCKSÅ: Orovic efter segern: Folk får rätta sig efter oss

Gais dominerade derbyt och vann matchen med 2–0.

Och det var Grönsvart, med flera nyförvärv från start, som inledde klart bäst. Det lönade sig och efter den pigga starten kunde Bosko Orovics manskap ta ledningen med 1–0 när Hamidovic förvaltade en straff.

I den 38:e minuten fick Utsikten en gyllene möjlighet att komma in i matchen på allvar när domaren blåste straff för hemmalaget, men Damir Mehic visade, precis som i fjol, god form, räddade straffen och höll bortalagets nolla intakt.

LÄS MER: En grönsvart Zlatan har landat i Göteborg

Ett par minuter senare kunde i stället Gais utöka ledningen till 2–0. Och än en gång var det Hamidovic som höll sig framme. Ett annat nyförvärv, Stefan Ilic, skickade in en passning till 24-åringen, som med ett distinkt avslut dunkade in sitt andra mål i matchen.

Även om det fanns bud på ytterligare ett par fullträffar, inte minst för Hamidovic, blev det inga fler mål på Ruddalen.

Gais vann matchen med 2–0 och inledde därmed säsongen 2018 med en vinst.

För Utsikten var nederlaget det andra raka under försäsongen. Tidigare i veckan förlorade "Kiken" mot BK Häcken med 0–5.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.