Gais besegrade Norrby

Det lossnade rejält för Gais i den andra halvleken mot Norrby. 1-0 blev till 4-1 för Gais som därmed bröt sin svit på fyra raka oavgjorda matcher.

|

Gais inledde hemmamatchen mot Norrby lite slarvigt. Passningar slogs bort lite för ofta för att Bosko Orovic skulle kunna vara nöjd, men efter 25 minuter kom en passning av högsta kvalité. Edin Hamidovic tog sig fram på högerkanten och slog ett perfekt inlägg som Andreas Östling kunde nicka i mål.

Östling gjorde därmed sitt tredje mål för säsongen och bara några minuter senare var det mycket nära att han gjorde sitt fjärde. Gais drog upp den första halvlekens finaste anfall som Östling var nära att avsluta på bästa sätt, men han fick inte riktigt till avslutet och 1-0 stod sig.

På slutet av den första halvleken lyfte Norrby upp spelet, men den sista chansen i första halvlek fick Gais. Niklas Andersén vägrade ge upp en långboll och var så när att peta in 2-0, men 1-0 stod sig till paus.

Gais körde över Norrby

I den andra halvleken blev det några galna minuter. I den 55:e minuten var Edin Hamidovic säker från straffpunkten och bara sex minuter senare snodde Andreas Östling åt sig bollen när Norrby slarvade. Östling gjorde sitt andra och Gais tredje mål i matchen, men bara minuten senare reducerade Nicklas Savolainen för Norrby.

Därefter tryckte Norrby på rejält för ytterligare reducering, men Gais hade både ett och två lägen att avgöra på kontringar.

I den 88:e minuten kunde Ajdin Zeljkovic spika slutresultatet till 4-1 med ett behärskat avslut. Gais bröt därmed sin svit på fyra raka oavgjorda matcher.