Gais besegrade jumbon IFK Malmö med ett nödrop

Gais såg ut att gå mot poängtapp mot jumbon IFK Malmö – då klev Axel Henriksson fram såg till att laget fick med sig tre poäng hem till Göteborg och att serieledningen behålls. I segerglädjen passade matchhjälten på att skicka en hälsning till de egna fansen.
– Ta med en flagga som vi kan veva lite med!, säger han till Sportexpressen Play.

|

Serieledaren Gais med endast en förlust på elva matcher mot tabelljumbon IFK Malmö med endast en seger på lika många matchen. Det kunde väl bara sluta på ett sätt?

– Det är alltid tufft med bortamatcher. Oavsett var man ligger i tabellen så är det alltid tufft att åka på bortaplan och spela, så det är ingen säker vinst i dag. Det gäller att ge hårt arbete i 90 minuter och förhoppningsvis får vi med oss tre poäng hem till Göteborg, sa Gais-försvararen Emin Grozdanic till Sportexpressen Play inför matchen.

Det tog dock inte lång tid innan Gais visade vilket lag som leder serien. Ett inlägg från Viktor Alexandersson i den tredje matchminuten hittade Michael Kargbos panna. 1–0 var ett faktum och de tillresta Gais-supportrarnas jubel och sång tog över Malmö Stadion.

Bara några minuter senare var Gustav Lundgren ett ribbskott från att utöka bortalagets ledning.

Även om Gais hade spelövertaget var hemmalaget inte ofarligt utan hade sina chanser att kvittera i första halvlek. Det blev dock inga fler mål innan pausvilan och Gais kunde ta paus i ledning.

– Jag tycker vi har spelar bra. Det funkar bra, så vi behöver fortsätta såhär, säger målskytten Michael Kargbo till Sportexpressen Play.

Nära att tappa poäng

Efter paus kom Malmö ut piggt och Megrim Krasniqi i Gais-målet fick sträcka ut ordentligt för att hindra ett distansskott från att smita in i målet bakom. Gais tog sig dock in i matchen igen och en rad Gais-chanser följde. 1–0 stod sig dock – till minut 71. Då var det Malmö som stack upp och Hampus Ferhm lobbade bollen över en utrusande Krasniqi till 1–1.

Sista ordet var dock inte sagt. På tilläggstid slängde sig Axel Henriksson fram på en retur och tryckte in 2–1 till Gais. Resultatet stod sig och tre nya poäng in på kontot betyder fortsatt serieledning för de grönsvarta.

– Det är underbart! I slutforcering tycker jag vi gör det bra när vi kommer till ganska många chanser. Jag tycker vi vinner välförtjänt, säger matchhjälten Axel Henriksson till Sportexpressen Play.

Innan matchhjälten lämnade intervjumikrofonen passade han på att skicka en hälsning till de egna fansen:

– Nästa gång vi firar, ta med en flagga som vi kan veva lite med!