Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Gais-backen pekade finger åt domaren

Niclas Andersén har missat Gais två senaste matcher – och missar två till på grund av avstängning. GP kan nu avslöja anledningen bakom avstängningen. Vänsterbacken pekade finger till domaren efter matchen mot Helsingborg. – Jag står inte bakom gesten men fyra matcher för det är under all kritik, säger klubbens tränare Bosko Orovic.

På måndagen ställs Gais mot Trelleborg. På resan ner till Skåne saknas dock Niclas Andersén. Vänsterbacken med ett förflutet i Häcken och IFK Göteborg har varit avstängd sedan 4 september och är det i ytterligare två matcher. 

Orsaken är en gest 25-åringen gjorde mot domarna i mötet med Helsingborg 20 augusti. Efter slutsignalen i matchen, som Helsingborg vann med 1–0, ska Andersén ha visat fingret till domarna. Det gav honom sitt andra gula kort för dagen. 

– Han gjorde en gest mot domarna. Jämfört med en spark är det inte så farligt med en gest. På kinesiska betyder den något helt annat. Han kanske tog den på kinesiska. Jag skiter i hur många ovänner jag får men jag tycker discipilinnämden borde vilja utveckla sina domare istället för att sticka huvudet i sanden och stå bakom dem även när de gör fel, säger Bosko Orovic. 

Har ni överklagat avstängningen?

– Ja, vi har försökt överklaga. Det försökte vi med (August) Wängbergs röda kort i samma match också. Men vi får inget svar på det. 

Hur ser du på det?

– De dömer bara mer och mer mot oss ju mer jag säger. De vill inte visa att man har gjort fel. Varje gång vi spelar sämst ska jag säga att vi spelar bäst.