Gais Alexander Ahl-Holmström om att ställas mot Öis

Han lämnade Öis för rivalen Gais i vintras.
På torsdagen hoppas Alexander Ahl-Holmström göra Grönsvart till derbykungar – och Rödblått till förlorare när klubbarna möts.
– Jag hade inte direkt gråtit om jag hade avgjort den här matchen, säger Alexander Ahl-Holmström.

ANNONS
|

Derbymatcher är alltid speciella. För Alexander Ahl-Holmström är torsdagens möte mellan Gais och Öis ännu mer än så. Det är inte bara ett stort rivalmöte utan också en match där han får ställas mot den klubb som han lämnade i vintras – det här efter en säsong där han inte stod särskilt högt i kurs.

– På ett sätt är det en fotbollsmatch som alla andra, men det är klart att det blir speciellt att möta mitt gamla lag. Och dessutom att det är två rivaler som möts. Det är mycket känslor inombords. Det ska bli en jätterolig match, säger Alexander Ahl-Holmström.

ANNONS

Anfallaren, som har haft lite problem med ett lår de senaste veckorna men som nu är återställd, stod länge kvar och nötte avslut efter att Gais hade avslutat den sista träningen inför derbyt. Utdelningen på avsluten var skyhög.

– Det brukar se bra ut, men lite extra skjuter man in sig nu, säger han och skrattar.

– Jag känner att jag är på gång!

Nöjd med tillvaron i Gais – trots målbristen

Han är nöjd med sitt första halvår i Gais, även om det ännu inte har exploderat när det kommer till målproduktionen. Han står hittills noterad för ett mål på sex starter i årets superetta.

– Det har känts bra! Det har varit ett nytt spelsätt för mig i rollen som nia, man springer betydligt mer i defensiven här än vad jag har gjort tidigare i mina lag. Jag har fått visa en annan sida av mitt spel. Jag har spelat felvänd ofta förut också, men jag har varit en länkspelare mer här. Jag kommer till många lägen, det är bara det lilla sista som saknas.

Är det frustrerande, det där med målskyttet?

– Det hade varit annat om vi hade legat sist och allt var skit. Men jag är här för att göra laget Gais bättre först och främst. Hade jag kunnat göra tio mål per match hade jag inte sagt nej till det, men jag kommer till lägen och när det väl lossnar så lossnar det ordentligt. Det är hundra procent.

ANNONS

– Jag hade velat göra fler mål, men så länge vi vinner och vi gör många mål, då är det fine för mig.

Men han hade knappast sagt nej till att det skulle lossna i derbyt.

– Jag hade inte direkt gråtit om jag hade avgjort den här matchen, säger han och ler.

Firar du om du nätar?

– Det får ni se, känslorna får avgöra. Jag har inte bestämt någonting. Vi får se vad jag har för känslor i det momentet.

Ser fram emot mötet med Öis-vännen

Känner du några revanschkänslor på Öis nu när ni ska mötas, eller att du typ vill visa lite extra?

Ahl-Holmström har i tidigare intervjuer inte gjort någon hemlighet av att han var besviken på att han inte fick så mycket speltid under sitt år i Rödblått.

– Vi får se. Jag har mycket att bevisa för många, speciell för mig själv efter förra året. Jag var inte nöjd med speltiden, men vad fan, livet går vidare, man ska inte ta för mycket personligt. Det är en bransch där det kommer och går, jag är en känslomänniska, det är mycket känslor. Vi får se.

Förväntar du dig något särskilt mottagande av Öis-supportrarna?

ANNONS

– Jag vet inte, det är upp till dem. Vi får se vad de har att komma med. Inget jag tänker på.

Hur ser du på Öis som lag nu?

– Ett bra lag, en duktig tränare som har fått in en bra idé i det, sen tar allt sin tid. Det finns kvaliteter i spelarna, det vet jag, jag har tränat med dem. Men vi i Gais är bra. Vi är nykomlingar, det är lätt att glömma, och ligger ändå högt upp. Vi vet att vi har hög nivå, sedan är det inget vi snackar så mycket om, utan vi visar det på plan.

Matchen kommer också innebära att han ställs mot några goda vänner. Marcus Haglind-Sangré, Öis mittbacksbjässe, är en som står Gais-anfallaren nära.

– Det är några där i laget som jag har kontakt med. Jag har kontakt med Sargon (Abraham), Mackan och några till. Det är bra grabbar allihop i laget, jag har inget otalt med någon.

Om duellen med Sangré:

– Han kanske har gymmat ännu mer nu, så han är ännu större! Men jag känner mig i bra form också, känner mig stark, det kommer bli kul. Vi får se hur det slutar, det blir en bra fajt mellan oss.

ANNONS

LÄS MER:Träningsrapport från Öis sista träning inför derbyt mot Gais

LÄS MER:Träningsrapport från Gais sista träning inför derbyt mot Öis

LÄS MER:Så ser den bästa kombinerade derbyelvan från Gais och Öis ut

LÄS MER:Öis passning till Gais inför derbyt

LÄS MER:Gais replik på Öis utspel inför derbyt

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS