Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Gais Adam Egnell sänkte Brage med hattrick

Gais har skaffat sig lite andrum. Efter att ha besegrat Brage med 4-1 är grönsvart uppe på säker mark i tabellen. Mycket tack vare Adam Egnell, som svarade för tre mål i matchen.

Det är tuffa tider för Gais i Superettan. Laget huserar alltjämt i botten av tabellen och kämpar för att undvika negativ kvalplats.

Under lördagen styrde de grönsvarta kosan mot Dalarna för att ta sig an bottenkonkurrenten IK Brage på Domnarvsvallen. Det var viktiga poäng på spel och det skulle bli intensivt redan från start.

Efter tio minuter hade lägen för en hel match utspelat sig.

LÄS MER: Leonard Pllana hoppas sänka Gais igen

Intensivt från start

Det började när den tidigare Gais-spelaren Leonard Pllana tråcklade sig förbi sin försvarare och serverade Kanteh Hellberg mitt i straffområdet, som nekades av Mathias Karlsson i Gaismålet.

Tätt därpå var det bortalagets tur. Julius Lindberg vickade sig förbi försvaret och skaffade sig ett jätteläge, men Adrian Engdahl i målet stod även han för en fin räddning.

Men det var långt ifrån över.

LÄS MER: Gais sportchef om samtalen med supportrarna

Bara minuter senare snappade Viktor Alexandersson upp en förlupen djupledsboll och chippade bollen över burväktaren. Den såg ut att segla in i mål, men Brageförsvaret kunde i sista stund rensa undan med pannan.

Närmast ett mål var Brages Andre Reinholdsson som löpte sig fri och satte bollen i virket bakom Karlsson i Gaismålet.

Men till slut skulle också målen komma.

Malkolm Moenza tryckte in bollen på första stolpen, Julius Lindberg skarvade och tvingade Engberg i Bragemålet till en reflexräddning. På returen var Daniel Sterner där med hjässan och stötte in 1-0 till bortalaget.

Det dröjde inte länge innan nästa mål. Nyss nämnda Lindberg gick i backen i straffområdet och domaren satte pipan till munnen och blåste straff. Adam Egnell klev fram till elvameterspunkten och 2-0 var ett faktum.

Innan halvleken var slut skulle dock Brage krypa närmare. På hörna nickade Mattias Liljestrand in reduceringen, 2-1.

– Vi säger i paus att vi känner att vi gör en hyfsad första halvlek och kan ta oss till bra chanser. Vi ska försöka göra det i andra halvlek också, men att vi ska vara medvetna om att vi har en ledning att spela på, säger Adam Egnell efter matchen.

LÄS MER: Gais Boris Lumbana sjunger – för att belysa allas lika värde

Hattrickskytt sänkte Brage

Skapa bra chanser var också precis det Gais skulle göra. Efter sju minuter i andra halvlek serverades Viktor Alexandersson en djupledsboll, han sprang sig fri, lade bollen snett inåt bakåt till Adam Egnell som gjorde sitt andra för dagen. 3-1.

Men Egnell nöjde sig inte där. Malkolm Moensa kämpade till sig matchens andra straff och nyförvärvet från IF Sylvia klev fram och fullbordade sitt hattrick.

– Det var det första på seniornivå så det är klart att det är jättekul. Men det viktigaste idag var bara att vi tar tre poäng, säger hattrick-skytten efter matchen.

Efter det gick luften ur Brage och Gais kunde bevaka ledningen hela vägen in i mål.

– Vi är väldigt effektiva på ett sätt som vi kanske inte har varit tidigare. Vi får en bra start på andra halvlek också, vilket gör att vi kan döda matchen rätt tidigt, säger Egnell.

Segern innebär viktiga poäng i bottenstriden och efter dagens matcher är Gais återigen på säker mark i tabellen.

– Det är jätteviktigt men vi vet att det är jävligt tajt där nere. Det kommer vara ett krig hela vägen in så det gäller att plocka så många poäng som möjligt. Det är bara fortsätta jobba hårt.

Närmast för Gais väntar Falkenbergs FF hemma på Ullevi den 25 september.

Fakta: Så startade Gais

(3-4-3) Mathias Karlsson – Filip Örnblom, Emin Grozdanic, Niclas Andersen – Johan Andersson (Nuha Jatta, 88’), Boris Lumbana (K), Adam Egnell (Nikola Ladan, 87’), Malkolm Moenza – Viktor Alexandersson, Daniel Sterner (Jonas Lindberg, 61’), Julius Lindberg (Isaac Prince Kouame, 76’)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.