Gais Abbas Mohamad delade video på Andrew Tate

Amerikanen Andrew Tate är misstänkt för flera allvarliga brott.
Mitt i allt fortsätter Gais nyförvärv Abbas Mohamad att dela den kontroversiella influencerns videos.
Detta trots att Gais slagit fast att det strider mot klubbens värdegrund.

ANNONS
|

Mohamad har tidigare tillhört klubbar som Dalkurd och Norrby, dessutom har han gjort en landskamp för Iraks landslag. Så sent som den tolfte december värvades mittbacken till grönsvart från Dalkurd.

Mindre än en månad senare stormar det kring nyförvärvet. Detta sedan det uppdagats att han använt sina sociala kanaler för att stötta amerikanen Andrew Tate.

Tate är en tidigare kickboxare som sedan gjort sig känd på sociala medier med bland annat åsikter om den samtida mannens roll i samhället. Flera av hans åsikter har ansetts vara direkt kvinnofientliga, därför är han sedan en tid tillbaka utkastad från flera sociala plattformar.

ANNONS

I dagarna väckte han stor uppmärksamhet för ett offentligt ordbråk med den svenska miljöaktivisten Greta Thunberg på Twitter, någonting som fick ännu större proportioner när Tate mitt i allt greps i Rumänien tillsammans med sin bror misstänkt för våldtäkt och människohandel.

Det var i svallvågorna av detta som Mohamad på sin Instagram delade en bild på Tate tillsammans med texten ”oskyldig tills motsatsen är bevisad”.

Fortsätter dela videos

Valet har fått flera Gaissupportrar att rasa, därför gick Gais på nyårsafton ut med ett uttalande på sin Twitter.

”I går blev vi uppmärksammade på att en av våra spelare, via sociala medier, uttryckt stöd för en offentlig person som nyligen häktats misstänkt för våldsbrott mot kvinnor. Det här är givetvis något som är helt i strid med GAIS värdegrund”, skrev klubben och fortsatte:

”Vi har förtydligat detta i ett enskilt samtal med spelaren, och kommer att följa ärendet vidare”.

Trots uttalandet och samtalet har Mohamad nu åter använt Instagram för att dela videos på Tate. Under onsdagen lade Mohamad ut fyra händelser på Instagram där han fortsätter sprida amerikanens åsikter.

GP har varit i kontakt med Gais klubbchef Magnus Sköldmark som inte vill ge några kommentarer.

Dagen innan nyårsafton slog rumänsk domstol fast att Tate skulle häktas i landet under 30 dagar.

ANNONS

GP har sökt Abbas Mohamad.

LÄS MER:Andrew Tate häktas i 30 dagar

LÄS MER:Andrew Tate gripen misstänkt för människohandel

LÄS MER:Greta Thunberg slår tillbaka mot Andrew Tate

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS