Gais åter i serieledning – efter räddad poäng mot Olympic

Gais har återtagit serieledningen. Det tack vare Axel Henriksson som fixade en sen 2–2-kvittering hemma mot Olympic.

|

Nationaldag och fotboll på Gamla Ullevi innebar fin uppslutning när Gais tog emot Olympic från Malmö.

Men hemmapubliken fick knappast någon toppenstart på matchen.

Inte ens två minuters fotboll hans spelas innan bollen var i det grönsvarta målet. Skånegästerna hade precis fått en frispark som man valde att lägga kort till Axel Sjöberg som sprang ut på högerkanten, där han skickade iväg ett inlägg som sen kunde nickskarvas av Samuel Junior Kotto förbi Mergim Krasniqi i Gaismålet.

Trots den tunga starten var det ändå Grönsvart som hade merparten av spelet. Och drygt tolv minuter efter kallduschen lyckades man även kvittera genom Michael Kargbo som bjöd på en bredsidevolley efter fint förarbete och inspel av Gustav Lundgren.

Gais fina spel fortsatte halvleken ut och man hade flertalet chanser till att även ta ledningen, men fick nöja sig med ett kryss i pausvila.

– Jag tycker vi vaknar till liv ordentligt, skapar många farliga lägen och gör även ett mål. Efter det tycker jag att vi tar över matchen mer och mer, sen går vi väl ner oss lite sista kvarten, säger Lundgren till Sportexpressen i halvtid.

Olympic återtog ledningen

Andra halvleken inleddes med halvchanser för båda lagen, flera gånger bjöds det på fina aktioner som avslutades med oskärpa.

Just oskärpa skulle dock leda till att Olympic kunde återta ledningen.

Krasniqi gick ut för att stöta undan ett långt inlägg från utanför straffområdet. Men Gaismålvakten missbedömde bollen, som därmed for med en perfekt bana mot Hugo Bolin som kunde nicka in 2–1.

– Vi tappar bort oss lite. Det är deras minsta jävla kille, han är väl 1,50 eller någonting?, säger Axel Henriksson till Sportexpressen efter matchen.

Gästerna från Malmö fortsatte att trumma på och för att få ett trendbrott beslutade sig Gais tränare Fredrik Holmberg att göra ett trippelbyte i matchminut 65. In kom bland annat Jonas Lindberg som bara två minuter senare var nära att fixa en kvittering när han la in en boll, via frispark, som Axel Norén nickade i stolpen.

Kvitteringen kom – till slut

Lägena fortsatte att komma för Gais som borde ha kvitterat med tio minuter kvar, men Richard Friday missade helt öppet mål efter att han bjudits på en smaklig retur.

Två minuter senare lyckades Grönsvart till slut kvittera genom Axel Henriksson som nöp till direkt efter att han fått en fin snett inåt bakåt-passning av Viktor Krüger.

Något mer mål blev det inte, men kryss och en poäng var tillräckligt för att Gais skulle kunna överta serieledningen från Oddevold. Trots räddad poäng var det inte enkom positiva tongångar.

– Jag tycker inte vi gör en dålig match, vi kommer ju till fler lägen än dem och har bättre spel. Så vi är bättre, men det är lite för slarvigt där vi tappar bollen i lätta lägen och det gör att de får ställa om på oss, säger Axel Henriksson.

Fakta: Så startade Gais

Mergim Krasniqi – Viktor Krüger, Axel Norén, Emin Grozdanic, Niklas Andersén (August Wängberg, 65’) – Axel Henriksson, Filip Gustafsson (Jonas Lindberg, 64’), Harun Ibrahim – Gustav Lundgren (Viktor Alexandersson, 90’), Michael Kargbo (Julius Lindberg, 77’), Ben Morris (Rickard Friday, 65’)