Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborgsspelare sköt Sverige till EM

Sverige tog som väntat tre poäng mot Slovakien och är klart för EM-slutspel nästa sommar. Matchhjälte blev Göteborgs Pauline Hammarlund som gjorde 2-1-målet.

Sverige var storfavoriter i mötet med Slovakien och tog ganska snart hand om taktpinnen på Gamla Ullevi. Kosovare Asllani, som spelade i en nummer tio-roll mellan mittfält och anfall, briljerade med instick och väggspel och i den 20 minuten var det också hon som hittade Emilia Appelquist med en lyftning. Appelquist nickade in 1–0 efter 23 minuter.

Den svenska dominansen fortsatte, men Sverige effektivitet var inte på topp. Och det straffade sig, för efter en timmas spel fick Slovakien hörna och Patricia Fischerova fick ohotad gå upp och nicka in kvitteringen.

Men Sverige kunde snabbt slå tillbaka och återta ledningen när Nilla Fischer petade fram bollen till Pauline Hammarlund i samband med en hörna. GFC-spelaren kunde från nära håll stöta in 2–1 för Sverige. Det blev också segermålet.

Matchen sågs av 11 460 personer.

Sverige är därmed klart för EM-slutspelet i Holland nästa år, och tisdagens match mot Danmark blir med blågula ögon betydelselös.