Utsiktens manager Bosko Orovic.
Utsiktens manager Bosko Orovic. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Göteborgsprofilen Bosko Orovic gästar GP:s fotbollspodd

Bosko Orovic har levt ett långt liv i Göteborgsfotbollens tjänst. Just nu är han på väg att fixa nytt superettan-kontrakt för Utsiktens BK.
Citatmaskinen som en gång ansågs mer talangfull än Zinedine Zidane som spelare gästar GP:s fotbollspodd i veckan där han bland annat berättar om olyckan som förändrade hans liv:
– Vissa vinner på lotto, andra blir invalider, säger Bosko, 50.

ANNONS
|

Utsiktens BK besegrade topplaget BP borta i senaste omgången av superettan och klättrade upp på fast mark i tabellen. Då passar den pratglade tränaren Bosko Orovic på att gästa GP:s fotbollspodd.

Där berättar han om sitt liv i fotbollens tjänst och många av de händelser som format honom. Bland annat mopedolyckan 2017.

– Jag kommer aldrig att bli återställd. De kollade på benet nyligen. Det går inte att göra en stelbensoperation, det får bli en fotledsprotes. Det är för resten av livet. Det går inte att spela padel direkt längre. Vad ska man göra? Vissa vinner på lotto, andra blir invalider, konstaterar Bosko.

ANNONS

Vidare analyseras Utsiktens BK:s tunga höst.

– När vi förlorade (Johan) Brattberg… det var seriens bästa målvakt. Vi har inte lyckats ersätta honom, det ska gudarna veta. Samtidigt har vi inte lyckats med värvningarna i sommarfönstret heller. Men klarar vi kontraktet har vi gjort vårt jobb. Sedan har vi gjort en fantastisk vår och en mindre fantastisk höst. Där har vi att utveckla.

Jobbiga tiden i Gais

Bosko berättar även om tiden som tränare för Gais.

– Det var tufft. Det var så mycket som var jobbigt under den perioden. Det blev ett drev, jag gjorde bort mig, men samtidigt kommer jag aldrig acceptera en viss typ av mobbning, även om det var från väldigt få, säger han i dag.

I slutet av 1980-talet ansågs en ung Bosko Orovic som en mer lovande fotbollsspelare än Zinedine Zidane av italienska sporttidningen Gazetta dello Sport.

– Det var länge sedan, men historien är sann. Jag fick ”Gazettan” skickad till mig. Det var en kul tid, säger Bosko.

Vad hände sedan då?

– Zidane och jag valde olika vägar. Det är ju en helhet. Hur mycket arbete är du villig att lägga ner? Du kommer ingenstans utan hårt arbete. Det var inte min starka sida. Jag fick inte fyra korsbandsskador på grund av att jag hade otur.

ANNONS

På -90-talet värvades Bosko från Lundby till BK Häcken som i dag slåss om SM-guldet.

– Det är den mest professionella klubben i Göteborg. Lätt. Organisatoriskt en klubb som är felfri. Jag unnar de verkligen ett SM-guld. De har tagit enorma kliv. Det är sjukt hur de har vuxit, säger Bosko Orovic.

Bosko berättar också om drömmen att bli allsvensk tränare, om diskussionen han hade med IFK Göteborg samt märkliga perioden i Syrianska FC.

Lyssna på podden i spelaren högst upp i denna artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS