Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

"Göteborgsklubbarna kommer ta fler poäng i höst"

I helgen drar allsvenskan igång igen. Trots en vår där Blåvitt och Häcken har haft det tufft tror Radiosportens expert Håkan Mild på en bättre höst. – Jag tror att båda lagen kommer ta fler poäng i höst, säger han.

För många har det månadslånga uppehållet i allsvenskan varit långt men i helgen är det dags igen. Blåvitt möter Jönköpings Södra och Häcken tar emot Hammarby. Håkan Mild, som tidigare varit både spelare och sportchef i IFK Göteborg och nu agerar expert åt Radiosporten, menar att IFK har saknat aggressivitet och mod. 

– Aggressiviteten har fattats i både försvar och anfall. Man har kommit en halv meter efter i stället för en halv meter innan. Sedan måste man våga spela framåt. Men det har varit ängsligt och bollen har spelats i sidled eller bakåt, säger han och fortsätter:

– IFK måste spela bollen framåt med fler löpningar i djupled och se till så att bollen kommer till straffområdet oftare och snabbare. Och öka hastigheten.

Enligt Mild har Blåvitt en bra trupp och kan förhoppningsvis se fram emot en roligare höst än vår.

– IFK har bra fotbollsspelare och förstauppställningen håller hög allsvensk plats så det finns alla möjligheter att göra något bra, säger han.

"De behöver förtydliga hur man ska spela"

Med spelare som Alexander Farnerud, Alhassan 'Crespo' Kamara, Erik Friberg och Rasmus Lindgren var det många som förväntade sig Häcken som ett topplag. Men hittills har laget haft det tungt med målskyttet och parkerar på en niondeplats. 

– Häcken har en trupp som håller bra klass men de behöver förtydliga hur man ska spela. De har många bra spelare som Irandust, Farnerud, Crespo, Mohammed och Paulinho men hur ska man formatera laget? Alla kan kanske inte spela samtidigt och det är alltid en utmaning att alla ska vara i en positiv känsla, säger Mild. 

Men Håkan Mild tror att även Häcken kommer plocka fler poäng.

– Det kommer att sätta sig mer i höst för det tar tid när laget har en ny tränare och en ny spelfilosofi. Ytterligare tid tillsammans är en framgångsfaktor för Häcken. Jag tror att båda lagen kommer ta fler poäng i höst, säger Håkan Mild.