Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två fotbollar och två spelare i bakgrunden.
Genrebild. Fotbollsserierna i Göteborg skjuts upp. Bild: KRISTER ANDERSSON

Göteborgs fotbollsserier skjuts upp

Våren är här – men pandemiläget är fortsatt tufft.
Därav väljer Göteborgs fotbollförbund att skjuta upp starten för serierna.

Smittspridningen av coronaviruset är, precis som tidigare, fortsatt stor och även om vaccinationen så sakteliga kommit igång är inga lättade restriktioner in synhåll.

Nu har det gått mer än ett år sedan WHO utlyste en pandemi och för fotbollens del väntar ännu en premiär som påverkas av det corona.

De högsta serierna väntas ha premiär som vanligt, men längre ner i seriesystemen skjuts nu premiärerna upp. Svenska fotbollförbundet har beslutat att flytta fram premiärerna för division 1 damer samt division 2 och 3 herrar till 1-2 maj.

Göteborgs fotbollförbund väljer att ta rygg på SvFF och meddelar nu att man går samma väg. Vilket påverkar division 3 och 4 för damerna, division 4-7 för herrarna och division 1-2 för herrjuniorna.

Vidare berättar GFF att övriga serier, vilket innefattar barn- och ungdomsserierna, övriga juniorserier samt reservlags- och motionsserierna, kommer kunna spela seriematcher när restriktionerna tillåter detta.

Tar höjd för ytterligare åtgärder

Redan nu börjar man ta höjd för ytterligare framskjutningar.

”Utöver ovanstående beslut så har vi inlett ett arbete för att undersöka olika lösningar och scenarier för de kvalificerande serierna om restriktionerna inte tillåter spel även efter 1 maj.

Detta sker bl.a. genom den enkät som alla lag fått fylla i och där vi utifrån den informationen letar efter brytpunkten för när en dubbelserie inte längre kan genomföras samt hur uppläggen för en komprimerad dubbelserie samt en enkelserie kan se ut.

Detta samt information hur matchflytten av de inledande omgångarna skall gå till återkommer vi med”, skriver GFF på sin hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.