Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Foto: CARL SANDIN/BILDBYRÅN

Göteborg vill arrangera Champions League-final

Göteborg vill arrangera finalerna i damernas Champions League. Det berättar Max Markusson, evenemangschef på Göteborg & Co. – Vi bör ha en god chans, säger han.

I eftermiddag kommer SvFF meddela Uefa att man vill arrangera damernas Champions League-final 2021. SvFF väljer att göra det tillsammans med Göteborg och matchen ska spelas på damernas nationalarena, Gamla Ullevi.

– Vi lyckades genomföra ett väldigt lyckat EM-slutspel sedan dess har vi tittat på andra arrangemang. Vi vill visa att vi menar allvar med att vi har nationalarenan, berättar Max Markusson, evenemangschef på Göteborg & Co.  

Året 2021 är redan speciellt för Göteborg då staden firar sitt 400års jubileum. Något Markusson menar kommer gynna finalen. Han hoppas att det kan bli ett större arrangemang än vad det annars blivit.

– Champions League-finalen är ju ett fantastiskt evenemang. . Att Göteborg fyller 400 gör att vi kan göra något ännu större av det. Vi kan skapa en kontext som berör fler, anser han.

Markusson är positiv till Göteborgs chanser att få matchen.

– Jag tror att Sverige och Göteborg är väl ansedda arrangörer. Vi har bevisat under många år att vi är duktiga på det vi gör. Vi bör ha en god chans, säger han.

För själva ansökningsprocessen finns ännu ingen tidsplan. Men vanligtvis brukar det avgöras 2-3 år innan själva arrangemanget. Så något besked från Uefa får vi förmodligen inte fören nästa år.

Regerande mästare Champions League är franska Olympique Lyon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.