Göteborg ställs mot Arsenal

ANNONS
|

Kvartsfinalerna till Champions League lottades i dag. För Göteborg FC:s del väntar Arsenal, först på bortaplan och sedan hemma.

– Det var ju precis vad jag sa, kul att få åka till London. Vi ville helst undvika Rossiyanka av ekonomiska skäl. De tyska lagen också för de är tuffa. Lyon med Lotta hade varit kul men svårt. Samtidigt ska man ju fälla alla om man ska ta sig ända fram, säger Nilsson.

Men nu blev det alltså Arsenal, som vann turneringen 2007 efter finalvinst mot Umeå. Förra året slog laget ut Linköping i kvartsfinalen i Champions League men åkte sedan ut mot Lyon.

ANNONS

– Jag vet inte mycket om dem. Men nu får vi försöka åka och titta på dem någon match. Arsenal blir roligt att få möta, de är ett namnkunnigt lag och det nog dra mycket folk till matchen, säger Nilsson.

Linnea Liljegärd ser fram emot mötet med Arsenal - av dubbla skäl.

- Jag har aldrig varit i London och sedan har alltid Arsenals herrar varit mitt favoritlag. Helt klart har vi en realistisk chans att slå dom. Linköping gjorde det och vi har slagit Linköping.

Malmö, som också tagit sig till kvarten får i sin tur möta Frankfurt. Och skulle de svenska lagen vinna ställs de mot varandra i semifinal.

De regerande mästarna i Lyon, med Lotta Schelin, ställs mot Bröndby. I den fjärde kvartsfinalen möter svenska landslagsspelare varandra. Rossiyanka, med Sofia Jakobsson, ställs mot Potsdam med Antonia Göransson i laget.

Så här lottades kvartsfinalerna:

(14/15 och 21/22 Mars)

1: FC Malmö–FFC Frankfurt

2: Olympique Lyonnais – Bröndby IF

3: 1. FFC Turbine Potsdam–FC Rossiyanka

4: Arsenal LFC–Göteborg FC

Semifinalerna spelas 14/15 och 21/22 April.

1: Lyon eller Bröndby–Potsdam eller Rossiyanka

2: Arsenal eller Göteborg–Malmö eller Frankfurt

Finalen spelas den 17 maj i Munich.

ANNONS