Göteborg räckte inte till i Champions League

Trots pånyttfött hopp i slutskedet kunde GFC inte vända underläget mot Bayern München i Champions League. Man vann returmatchen med 1-0 men förlorade på färre gjorda mål på bortaplan.
– Jag är ändå stolt över laget, säger GFC:s tränare Marcus Lantz.

|

Efter en snöplig förlust med 1-2 på hemmaplan för två veckor sedan skulle Göteborg FC försöka göra minst två mål på Bayern München på bortaplan för att ha chansen att avancera i Champions League.

GFC:s tränare Marcus Lantz fick avvara lårskadade landslagsstjärnan Julia Roddar i startuppställningen. Emma Pennsäter kom in istället och fick inleda i backlinjen.

Bayern München höll i bollen från avspark och rullade runt offensivt. Samtidigt pressade ett för dagen vitklätt GFC spelarna för att få till kontringar. Inledningsvis såg Göteborg väldigt pigga ut även om målchanserna uteblev.

– Emma Koivisto gör sin bästa halvlek som högerback sedan hon kom hit, säger GFC:s tränare Marcus Lantz.

Utspelade inledningsvis

Så småningom tog hemmalaget över händelserna fullständigt.

Efter en halvtimme kom matchen första heta målchans då nyzeeländskan Alex Riley slog ett inlägg som studsade via Göteborgs mittback Taylor Leach och i stolpen.

Göteborg behövde en paus för att kunna prata ihop sig. Trots att det började osa mål för Bayern var det mållöst efter första halvlek.

– De skapar inte mycket i första halvlek, säger Marcus Lantz.

Efter en knapp timmes spel fick Loes Geurts göra sin första avancerade räddning när Mandy Islacker frispelats i straffområdet efter en kontring. Skottet gick ganska rakt på nederländskan som tvingades rädda ut till hörna.

Blomqvist gav nytt hopp

Bayern München hade kontroll på händelserna och Göteborg kom aldrig nära. Marcus Lantz bytte in Karin Lundin istället för Filippa Curmark med knappa kvarten kvar för att skapa mer offensivt tryck. Några minuter senare gav det resultat då Rebecka Blomqvist petade in 1-0 på en hörna.

– Tjejerna följer matchplanen till punkt och pricka och det blir nära när vi får ett mål på slutet, säger Marcus Lantz.

De riktigt fina chanserna till ett segermål uteblev emellertid och sextondelsfinalen slutade totalt 2-2. Bayern är dock vidare med fler gjorda mål på bortaplan.

– Jag är trots allt jävligt stolt över laget. Vi åker ned och vinner borta mot ett lag som gick till semifinal i Champions League ifjol. Jag hoppas vi kan ta med den känslan till den viktiga matchen mot Vittsjö på söndag, säger Marcus Lantz.