Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborg laddar för ny supermatch

Drygt 30 000 såg Manchester United-Galatasaray på Ullevi. Nu laddas det för ny supermatch i Göteborg mellan Arsenal och Manchester City. – Den här matchen känns ännu hetare, säger Affe Akbari, grundare och vd för arrangörsfirman Akbari Sport & Evenemang.

Zlatan Ibrahimovic debut i Manchester United blev av på Ullevi förra helgen. Och de drygt 30 000 åskådarna som var på plats hade knappt hunnit sätta sig förrän svensken slog till med sitt första mål för Premier League-klubben. Matchen som slutade 5-2 till United innehöll det mesta, och arrangören Affe Akbari är strålande nöjd med hur den första av två supermatcher genomfördes. 

– Det blev en riktigt bra tillställning. Vi har fått väldigt bra feedback för arrangemanget och matchen var underhållande och bjöd på sju mål, vi är jättenöjda. Och det var en ära att få vara med och se Zlatan göra mål också i vad som förmodligen var hans sista match med ett storlag på svensk mark. 

Redan till helgen är det dags för ny supermatch. Den här gången är det Arsenal och Manchester City som går ut och gör upp på Ullevis gräsmatta. Och trots att Arsene Wenger till Londonklubbens hemsida har bekräftat att storstjärnorna Mesut Özil, Olivier Giroud och Laurent Koscielny inte kommer att spela träningsmatchen förväntar sig Affe Akbari ett riktigt toppmöte. 

– Den här matchen känns ännu hetare. Och för två dagar sedan så var det sålt 1500-2000 biljetter fler till det här mötet än vad det var till United-Galatasaray vid samma tidpunkt inför matchen.  

Varför tycker du att den här matchen är hetare? 
– Det är två stora rivaliserande lag som möts. Det blir en annan prestige. Senast vi hade de här två lagen mot varandra slutade matchen 5-3, vi hade sju-åtta gula kort och ett rött kort - i en träningsmatch. 

Han fortsätter: 
– Dessutom är Arsenal den klubb i Sverige som har flest fans. Jag tror att det är den största supporterklubben i Sverige, även om man räknar med Blåvitt och AIK. Det ger en extra krydda. 

Matchen blir klubbarnas sista inför Premier League-premiären 13-14 augusti. Något som höjer temperaturen på matchen ytterligare, tycker Akbari. 

– Min erfarenhet säger att ju närmare premiären matchen ligger, desto hetare och viktigare blir den för lagen. 

Vad väntar du dig för publiksiffra i den här matchen? 
– Jag tror att det landar på omkring 30 000 åskådare, eller lite mer. Då har vi haft 60 000-65 000 i publik på en vecka, det är vi nöjda med.  

I kväll spelas det en annan supermatch, i Solna, mellan spanska ligavinnaren Barcelona och Premier League-mästaren Leicester. Till det mötet uppges det vara cirka 40 000 biljetter sålda. 

Messi lockar mer än Zlatan, något som förvånar?
– Barcelona är ju mer än bara Messi, de har många fantastiska spelare. Sedan ska man också komma ihåg att det är Stockholms första riktiga supermatch, det är en större stad, de har större arena. Sådant som spelar in. Men jag ser gärna att det blir fullsatt där, om vi ska kunna ha sådana här matcher i Sverige så måste det vara nära fullsatt, så det hoppas jag på även om vi inte är arrangör.