Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborg FC visade att de är bäst i stan

Göteborg FC visade vilket lag som är bäst i staden. Två mål på en kvart och uppstickaren från elitettan, Hovås Billdal, var aldrig riktigt nära. – Första halvtimmen är jättebra, vi visar vilken klass vi har, säger Elin Rubensson.

Göteborg FC är stadens ohotade etta som ensamt lag i högsta divisionen. Hovås Billdal är uppstickaren i elitettan som satsar på att ta sig till damallsvenskan.  På tisdagen fick de mäta krafterna när svenska cupen bjöd på derby – det var upplagt för en speciell kväll när titeln som bästa Göteborgslag stod på spel.

Men Hovås Billdal fick en riktig mardrömsstart. Efter sex minuter fällde Pernilla Johansson olyckligt Nathalie Persson. Straffen satte Elin Rubensson säkert i vänstra hörnet.
– Vi pratade innan om att vi skulle jobba ihop och kompakt men vi blev långa i laget och de är kvicka och straffar oss, säger Hovås Billdals Malin Fors.

Göteborg FC fortsatte att sätta hög press och det var i princip spel mot ett mål under första halvtimmen. Mittfältskreatören Elin Rubensson som var inblandad i det mesta offensivt spelade fint fram Pauline Hammarlund till 0-2 efter en kvart av matchen.
– Första halvtimmen är jättebra, vi visar vilken klass vi har. Sedan går vi ner oss lite i slutet av den första halvleken, säger Göteborg FCs Elin Rubensson

Hovås Billdal spelade upp sig rejält i andra halvleken och kom till flera lägen för reducering. Med tio minuter spelade fick laget också en stolpträff.
– I andra går vi ut och jobbar mer kompakt, vågar mer och tar kloka beslut. Sedan borde vi sätta vara lägen, säger Fors.

Närmre än så kom inte Hovås en reducering, istället gjorde GFC 3–0 genom en nick av Pauline Hammarlund innan Elin Rubensson satte sista målet efter en fin framspelning av Elin Landström.
– Två mål och två assist kan jag inte klaga på. Skönt att få sätta några mål, det har inte blivit så många mål den här säsongen, säger Rubensson.

Det var aldrig riktigt något snack om saken. Göteborg FC visade vilket lag som är bäst i staden.
– Vi har en högre högsta nivå och det ska vi ha efter som vi spelar i damallsvenskan, säger Rubensson.

– Idag var de bättre än oss, de vann välförtjänt, säger Malin Fors.