Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/1

Göteborg FC värvar från Ungern

Göteborg FC stänger truppen med en ungersk vänsterkantsspelare, 20-åriga Anna Csiki från Ferencvaros.
– Det här är en jättebra chans för mig att ta nästa steg i min utveckling, säger Csiki i ett pressmeddelande.

Göteborg FC, som enligt flera bedömare förväntas tillhöra toppskiktet av årets damallsvenska, tvingades efter beskeden kring Elin Rubensson (gravid) och Beata Kollmats (korsbandsskadad) ge sig ut på transfermarknaden inför årets seriestart.

I veckan gjorde klubben klart med amerikanska mittbacken Annika Schmidt från Indianapolis och senast Houston. 22-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med GFC.

LÄS MER: Göteborg värvar Annika Schmidt

Inför seriestarten mot Kristianstad på Valhalla IP 28 juni fanns behov av ytterligare en spelare till truppen som ersättare till Elin Rubensson, som beräknas vara tillbaka först till nästa säsong.

GP kunde under tisdagsförmiddagen berätta att valet föll på landslagsmeriterade Anna Csiki från Budapest, något som nu bekräftats av klubben.

– Det här är en jättebra chans för mig att ta nästa steg i min utveckling, säger Csiki i ett pressmeddelande och beskriver sig själv som ”snabb och teknisk, trygg med bollen”.

Tränaren Mats Gren om klubbens nyförvärv:

– Anna är en mycket talangfull spelare som fungerar i flera positioner. Vi ser henne både som wing och som central spelare. Hon har ett sätt att spela fotboll som passar KGFC väldigt väl. Det ska bli oerhört spännande att se henne i den här miljön.

Konkurrerar till vänster

Även klubbar som tyska Bayern München och franska Fleury 91 visade intresse från vänsterkantsspelaren.

Anna Csiki kan användas som vänsterback och vänstermittfältare i ett 4-4-2 och vänster innermittfältare och vänstervinge i 3-5-2.

Hon konkurrerar i första hand med finskan Nathalia Kuikka och bedöms ha goda chanser att få speltid redan i upptakten av damallsvenskan.

På meritlistan finns ett 20 A-landskamper för Ungern, som av Fifa är rankat 43:a i världen och återfinns i samma EM-kvalgrupp som Sverige. Första mötet slutade 5-0 till Sverige, returen är planerad till Gamla Ullevi i september.

Göteborg FC:s trupp består efter värvningen av Anna Csiki av 18 tillgängliga spelare.

LÄS MER: Klart: Fem byten även i svensk fotboll

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.