Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Göteborg FC:s tränare Mats Gren. Bild: NICKLAS ELMRIN
Göteborg FC:s tränare Mats Gren. Bild: NICKLAS ELMRIN

Göteborg FC-tränaren Mats Gren: Skilj på damer och herrar i diskussionen om säsongsstart

Folkhälsomyndigheten väntar med klartecken för fotbollen då man ser en risk att folksamlingar bildas i samband med matcher.
Då vill Göteborg FC:s tränare Mats Gren att man skiljer på dam- och herrfotboll i diskussionen.
– Är man rädd för att stora grupperingar av fans ska samlas utanför arenorna så finns inte det kring damfotbollen, säger han till Sportbladet.

Efter fredagens möte mellan Folkhälsomyndigheten och företrädare för svensk fotboll står det klart att besked och säsongstarterna dröjer till juni.

Statsepidemiolog Anders Tegnell säger dock att matcherna i sig inte är problemet.

– Det krävs att vi har ett epidemiologiskt läge där vi inte längre tycker att fotbollen innebär ett problem. Men det är inte matcherna i sig, det är att många kan samlas på barer eller att många kanske samlas utanför arenorna, säger han.

LÄS MER: Tegnell: "Inte matcherna som är problemet"

Folkhälsomyndighetens behandling av fotbollen har fått hård kritik från fotbollens företrädare, bland annat IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson.

– Tegnell säger att det inte är matcherna som är ett problem utan det ligger uppenbarligen i vad det skapar för reaktioner ute i samhället, bland annat i sportbarer och så vidare. Den typen av verksamheter har egna reglementen och om inte de löser det får man fokusera på det istället, sa han till klubbens hemsida under fredagen.

LÄS MER: IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson besviken på Folkhälsomyndigheten

Gren: Skilj på dam- och herrfotboll

Nu ger sig Göteborg FC:s tränare Mats Gren in i diskussionen, och han önskar med bakgrund av Folkhälsomyndighetens argumentation att man skiljer på dam- och herrfotboll i diskussionen om säsongsstart.

– Man måste nog behandla dam- och herrallsvenskan lite olika nu. Är man rädd för att stora grupperingar av fans ska samlas utanför arenorna så finns inte det kring damfotbollen. Och det kommer inte bli fullt på pubarna om vi spelar..., säger han till Sportbladet.

Han håller dock med Markusson om att problemet med folksamlingar på pubar inte borde drbba fotbollen.

– Det är pubarnas ansvar, det är inte fotbollens problem. Jag ser inte riktigt problemet, säger han.

Damallsvenskan var tänkt att starta i slutet av maj men det planen skrotades i helgen i och med att besked från Folkhälsomyndigheten dröjer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.