Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Göteborg FC tog solklar seger mot Lidköpings FK

Hemmapremiären blev av det bekvämare slaget för Göteborg FC som besegrade Lidköpings FK med solklara 4–0 på Valhalla IP.
– Vi sätter våra mål men har lägen för betydligt fler, säger tvåmålsskytten Pauline Hammarlund efter matchen.

Ett guldaspirerande Göteborg FC, med en drös landslagsspelare i startelvan, mot ett Lidköpings FK som slutade sexa i Elitettan ifjol.

Det rådde inga tvivel om vilka som var favoriter att vinna under lördagens möte på Valhalla IP.

Gästerna den skaraborgska slätten lyckades förvisso skrämma upp GFC med ett halvläge på en hörna direkt under matchinledningen – men därefter var det en ganska ensidig halvlek som utspelade sig.

Göteborg FC hade ett rejält övertag och hade marginalerna varit på hemmalagets sida så hade ledningen varit större i pausvilan.

Det var framförallt Pauline Hammarlund och Elin Rubensson som hotade framåt och de båda stjärnorna hade tillsammans en handfull målchanser innan bollen hittade nät.

Hammarlund spräckte nollan

Föga förvånande var det de nyss nämnda spelarna som spräckte nollan. Rubensson bjöd på en stark löpning upp på högerkanten. Passningen snett inåt bakåt blev perfekt mot Hammarlund som hittade en öppen yta där hon kunde prickskjuta in ledningsmålet.

Hammarlund hade även ett ypperligt läge att utöka ledningen efter en fin passning av Rebecka Blomqivst. Det fanns egentligen inte mycket mer än mål att skjuta på. Men ett svagt avslut, i kombination med en desperationsräddning av Sara Fröjd, höll bollen ute ur målet.

Islossning i andra

2-0-målet kom istället tio minuter in i den andra halvleken när Blomqvist plockade ner en fin djupledsboll från Emma Koivisto och prickade in sitt andra mål för året.

Blomqvist slog sen till igen igen och hennes tredje mål för året skulle bli matchens dito. Den här gången var det Vilde Böe Risa som slog upp bollen mot anfallaren som återigen bjöd på en fin nedtagning och ett kyligt avslut.

Innan domaren blåste av matchen fick även Pauline Hammarlund sätta sitt andra mål för matchen.

– Det var en väldigt rolig match att spela, vi har ju mycket boll och får träna mycket anfallsspel. Vilket var tanken med den här matchen. Vi sätter våra mål men har lägen för betydligt fler, säger Hammarlund efter matchen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.