Göteborg FC slopar entréavgifter hela 2019

Enkronasmatcher är ett vedertaget grepp för att locka storpublik. Göteborg FC tar konceptet ytterligare ett steg och kör på gratis inträde - under hela 2019.
– Damfotbollen förtjänar en stor publik, säger klubbens pressansvarige Tore Lund.

ANNONS
|

Göteborg FC var in i det sista med i guldstriden den gångna säsongen. Något som speglade av sig på publiksiffrorna. Med ett snitt på 1087 besökare vid hemmamatcherna hade man sin, publikmässigt, bästa säsong någonsin.

Nu satsar GFC hårt på att öka intresset kring klubben ytterligare under 2019. Med hjälp av sponsorer kommer klubben att bjuda på inträdet under hela året.

– Vi hade det här upplägget under hösten när vi spelade våra matcher på Ullevi. Det slog oerhört väl ut och de företag som var med då upplevde det som väldigt positivt. Och viktigast av allt, våra publiksiffror sköt i höjden och gav oss det högsta hemmasnittet i klubbens historia, säger Göteborg FC:s pressansvarige Tore Lund.

ANNONS

Klubbens förhoppning är att fler hittar till hemmamatcherna och intäkterna tack vare detta ökar, samtidigt som intresset för ligan blir större.

– Damfotbollen förtjänar en stor publik och KGFC vill gå i bräschen och bidra till att ännu fler åskådare hittar till våra matcher, att fler upptäcker och uppskattar damallsvenskan. Vi tror och hoppas att detta är rätt väg att gå, säger Tore Lund.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS