Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Göteborg FC:s glädjebesked – Julia Zigiotti Olme med i Champions League

Här är ett glädjebesked för Göteborg FC inför Champions League-mötet med Manchester City i december. Landslagsmittfältaren Julia Zigiotti Olme skjuter på sin operation – och kan medverka i första mötet på Valhalla IP.
– Det betyder jättemycket, säger tränaren Jörgen Ericson.

Det var i mitten av november som det bestämdes att Göteborgs offensiva superkraft och landslagsspelare Julia Zigiotti Olme skulle opereras efter den damallsvenska säsongen. Eftersom Champions Leagues 16-delsfinalsspel flyttades fram en månad till mitten av december innebar det att 22-åringen inte skulle vara tillgänglig för spel i det viktiga dubbelmötet.

LÄS MER: Julia Zigiotti Olme ska opereras – missar Champions League

Göteborg FC var oseedat i lottningen och fick den engelska toppklubben Manchester City i första omgången. Första matchen spelas i Göteborg 9 december, returen spelas 16 december i Manchester.

Nu står det klart att GFC får en oväntad förstärkning, den egna mittfältsstjärnan Julia Zigiotti Olme.

Skälet är att höftoperationen skjuts på framtiden.

Med och kör hela tiden

Och sannolikt blir operationen av mitt emellan de två mötena med Manchester City.

– Ja, vi kan använda henne. Hon är tillgänglig. Det betyder jättemycket. Det är ytterligare en spelare. Hennes kaliber är känd, säger GFC-tränaren Jörgen Ericson.

Den fysiska statusen är god berättar tränaren.

– Hon är med och kör hela tiden. Det är inget som har förändrats. Det är en mental smäll istället. Hon hade sett fram emot operationen.

Skälet till att operationen skjuts framåt är ett står efter en glidtackling.

LÄS MER: Göteborg passerar klassiska klubben i maratontabellen

När det gäller försvarsspelarna Natalia Kuikka och Emily Sonnett är läget att det troligtvis inte blir något spel för dem mot Manchester City.

– Som det ser ut nu är de inte tillgängliga. Det pågår ett samtal med dem. För tillfället har de sagt nej, men som sagt pågår det ett samtal.

Vad betyder det om de inte kan vara med?

– Två spelare mindre. Två väldigt duktiga spelare. Naturligtvis är det två backar. Det påverkar lite grand. Vi har en ganska tunn trupp, en väldigt bra trupp. Det löser vi.

”Ser inte så lovande ut”

Sportchefen Lasse Svensson bekräftar att det är osäkert om Kuikka och Sonnett förlänger sina avtal över mötet med Manchester City.

– Vi jobbar på det. Just nu ser det inte så lovande ut, säger han.

Sedan tidigare är det klart att Rebecka Blomqvist och Emma Berglund lämnar Göteborg och inte är tillgängliga i Champions League.

3 december ska truppen anmälas till Uefa.

LÄS MER: Damallsvenskan utökas till 14 lag

LÄS MER: ”Gott att det blir City – precis vad vi hade hoppats på”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.