Marcus Lantz under en träning.
Marcus Lantz under en träning. Bild: MATHIAS BERGELD

Göteborg FC oseedat i Champions League-lottning

Göteborg FC är oseedat i den kommande lottningen till Champions League och kan få möta lag som Lyon, Wolfsburg, Barcelona och PSG direkt.
– Som vi har sagt innan – är vi med i något vill vinna. Det gäller här med, säger tränaren Marcus Lantz.

ANNONS

16 augusti lottas damernas Champions League i Nyon. Sveriges två representanter, Piteå och Göteborg, är båda oseedade och får möta något av de 16 seedade lagen i första omgången.

Matcherna i dubbelmötet spelas 11-12 september och 25-26 september.

– Det är ingen skräll att vi inte är seedade, med tanke på vad Göteborg har presterat de senaste åren – eller inte presterat, säger lagets tränare Marcus Lantz.

Göteborgs motstånd hämtas från gruppen av seedade lag, där 13 av 16 klubbar är kända. De sista tre bestäms efter det kommande gruppspelet.

Lagen Göteborg kan få möta är Lyon, Paris SG (Frankrike), Wolfsburg, Bayern München (Tyskland), Barcelona, Atletico Madrid (Spanien), Slavia Prag, Sparta Prag (Tjeckien), Manchester City (England), Bröndby, Fortuna Hjörring (Danmark), Zürich (Schweiz) eller Glasgow City (Skottland).

ANNONS

– Det är som vi har sagt innan, är vi med i något, som allsvenskan eller Svenska cupen, vill vi vinna. Är vi med i Champions League vill vi gå så långt som möjligt, säger Marcus Lantz.

Oavett vilket lag vi får ska vi ge alla en match. Får vi Lyon eller Bröndby blir Lyon lite tuffare att möta.

Finns det något lag du helst slipper?

– Säger man att ”dem vill vi inte ha” och sedan får det laget har man ett problem. Lyon vann väl Champions League senast? Där skulle vi få något att bita i. Får man önska står man kanske över dem, i annat fall ta vi oss an vilket lag som helst, menar GFC-tränaren.

"Det går inte att tänka så"

Bland de oseedade lagen återfinns Juventus (Italien), Ryazan-VDV, Chertanovo Moskva (Ryssland) och Lugano (Schweiz).

Totalt deltar 32 lag i huvudturneringen. Finalen spelas i Wien i maj 2020.

Några speciella förberedelser inför just Champions League är inte planerade.

Skälet är att det inte finns tid.

– Under våren pratade vi mycket om att ha som mål att vara ett topplag vid VM-uppehållet och att vinna cupen. Det lyckades vi med. Nu har vi sagt att vi får ta varje match för sig. Det går inte att tänka på att det kommer ett Champions League när matcherna ligger så tätt. Det rullar på och vi får ta varje match för sig.

ANNONS

På lördag väntar toppmatch i damallsvenskan hemma mot Kif Örebro.

ANNONS