Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Göteborg enda kandidat till CL-final

Gamla Ullevi i Göteborg ser ut att bli finalarena för damernas Champions League 2021.
– Det känns positivt att vi har en väldigt bra möjlighet att stå som värdstad, säger Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co.

Enligt ett pressmeddelande från Uefa, det europeiska fotbollsförbundet, är Svenska fotbollförbundets ansökan om Göteborg och Gamla Ullevi den enda kandidaten för finalen det året.

– Det vore en stor ära om det blir så att vi får stå som värd för en av de största matcherna i damfotbollen. Vi som arenaansvariga ser naturligtvis väldigt mycket fram emot en sådan match, särskilt eftersom det i så fall är det året som Göteborg fyller 400 år, säger Got events evenemangsansvarige Anders Albertsson.

Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co, är den som har varit drivande i ansökningsprocessen.

– Det känns positivt att vi har en väldigt bra möjlighet att stå som värdstad för Champions League-finalen 2021. Dels är det ett arrangemang som passar bra in i vårt 2021-firande, där vi under hela året vill få in bra event.

Han fortsätter:

– Vi tror att vi kan fylla Gamla Ullevi och befästa den här tanken med att det här är nationalarenan för damfotbollen. Sedan tycker vi verkligen att damerna i svensk fotboll är värda den här uppmärksamheten och dessutom är det här är ett evenemang som vi är spända på att se vad vi kan göra med, både innan och efter.

Hallberg hoppas också att en Champions League-final ska öka intresset för damfotbollen i stort.

– Vi tror att det kan bidra till att väcka intresse hos fler tjejer. Fler som vill röra sig och spela fotboll. När vi hade EM för damer så såg vi många parametrar som ökade, bland annat har publiksiffrorna på damlandskamperna gått stadigt uppåt.

Uefas exekutivkommitté tar det formella beslutet om arrangör den 29 maj, då bestäms också spelplats för Europa League-finalen och Uefas Super Cup samma år.

Hur ser du på era möjligheter nu, finns det några hinder kvar?

– Vi hörde ryktesvägen att vi var den enda kvarvarande kandidaten, nu har vi fått det bekräftat. Men visst, sedan ska vi komma överens med Uefa som är rättighetsägare till evenemanget.

– Naturligtvis tror jag att det här ökar våra chanser, men sedan måste man vara ödmjuk, ingenting är klart förrän man har signerat pappret. Men visst har vi goda möjligheter. Och jag tror att det ska mycket till för att Uefa ska säga att Göteborg inte är ett bra alternativ. Vi har visat att vi är bra på evenemang, vi har visat att vi stöttar damfotbollen internationellt och lokalt och sedan gör vi det här tillsammans med förbundet som har en väldigt god relation med Uefa.

När det gäller herrarnas Champions League-final 2021 är Arena München och S:t Petersburg Stadium de sökande alternativen. Arrangören där utses den 19 september.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.