Gör succé i Holland – okänd i Sverige: "Ska visa vem jag är"

Han har gjort succé i den holländska ligan för Heracles och är med i toppen av skytteligan. Trots det är Samuel Armenteros ganska bortglömd i Sverige.… – Jag ska visa vem jag är, säger han till GP.

ANNONS
|

Han lämnade Sverige redan som 16-åring för spel i Heerenveen och sågs som en stortalang. Men tiden i den holländska storklubben blev inte någon vidare succé utan Armenteros lämnade klubben för Heracles Almelo där det blev 21 mål på 91 matcher.

– Jag är ju född och uppvuxen i Göteborg i Majorna, bodde där tills jag blev 13 och då flyttade jag till Gränna. Där spelade jag med Husqvarna och det var spel i division 1 som 14-15-åring vilket fick mig att mogna väldigt snabbt. Jag spelade ändå med män i 25-30-årsåldern, säger han och fortsätter.

– Sen fick en scout upp ögonen för mig när jag var iväg med landslaget och efter tre månader i Heerenveens ungdomslag så blev det A-laget för mig.

ANNONS

Efter ett par år i klubbar som Anderlecht, Feyenoord och nu senast Qarabag blev det återigen Heracles Almelo för Armenteros.

– Jag valde ju Heracles igen för jag har ett förflutet här. Jag vet vart jag har människorna i klubben, jag kan lita på dem och tvärtom. De vet vilken spelare jag är och jag kände att jag inte ville ha något helt nytt utan ha något där man har vänner, känner folk och det är lite som att komma hem på ett sätt men ändå inte. Jag stortrivs verkligen och tycker det har synts i mitt spel, säger han.

Avslutningen i Qarabag innan det blev Heracles och Holland igen var stökig för Samuel Armenteros som fick gå månader utan att få spela.

– På grund av några grejer i mitt kontrakt så fick jag inte spela några matcher efter mars. Så från det och fram till slutet av augusti när jag skrev på för Heracles så hade jag inte spelat några matcher. Men jag tycker jag har börjat komma igång nu och varit viktig för laget.

Under årets säsong har han imponerat stort i laget som ligger i det nedre skiftet i den holländska ligan. På 16 matcher har det blivit nio mål vilket gör att Armenteros ligger på en delad fjärdeplats i skytteligan i Holland.

ANNONS

– Tidigare var jag kanske den där som ville showa, bjuda publiken på något och hämtade boll på mitten och sådana saker. Det tog mycket energi. Men man lär sig med åldern och som forward så handlar mycket om statistik och att vara viktig för ditt lag, viktig med mål och se till att ta hem de där tre poängen, säger Armenteros.

Succén har inte undgått andra klubbar utan svensken har varit ett jagat namn under transferfönstret. Enligt hans agent, Fredrik Risp så har klubben fått flera konkreta bud men inte velat sälja.

– Det finns ett stort intresse för honom, både från Asien, USA och Europa. Det mesta lutar åt att vi jobbar mot en försäljning till sommaren i stället, säger Risp.

Armenteros själv trivs väldigt bra i Heracles men uteslutet inte att det blir flyttdags till sommaren.

– Det har ju varit en del snack om vart jag skulle ta vägen, om jag skulle stanna eller inte. Nu känner jag att jag är inne i ett flow och vill avsluta säsongen på ett bra sätt. Jag vill inte lämna under vintern då det känns sisådär att lämna sitt lag mitt i säsongen. Jag vill fortsätta bevisa att jag kan hålla i mitt spel i ett helt år och det är det som är planen fram till sommaren.

ANNONS

Siktet är nu inställt på landslaget – ett landslag han borde vara given i enligt sig själv.

– De två senaste åren har jag varit på en väldigt hög nivå. Jag är den svenska spelaren med bäst målstatistik i Europa förutom Zlatan som slutat i landslaget. Jag tycker statistiken talar för sig själv. Jag är väldigt hungrig och ska ta chansen. Det handlar bara om att fortsätta att visa de hemma i Sverige, säger Armenteros och fortsätter.

– Jag har i alla dessa år vetat att jag är ett av de vassaste anfallsvapnen som Sverige har. Det handlar bara om att få chansen att visa upp det. Men jag ska visa vem jag är.

ANNONS