Arkivbild.
Arkivbild. Bild: CARL SANDIN

Göteborg FC inleder samarbete med klubb i Elitettan

Göteborg FC inleder samarbete med Elitettanklubben Lidköping FK för att på så sätt kunna slussa in fler spelare till föreningens A-lag.
– En ypperlig möjlighet, säger Lasse Svensson, sportchef i Göteborg FC.

ANNONS
|

Topplaget i Damallsvenskan, Göteborg FC, inleder ett samarbete med Lidköping FK.

Till att börja med kommer samarbetet innebära att tre spelare från Göteborgs F19-lag kommer att lånas ut till Lidköping för att känna på spel på högre nivå.

Samarbetet inleds för att klubben på lång sikt ska kunna slussa fler spelare från egna led till sitt A-lag.

– Det här är en ypperlig möjlighet för våra unga talanger att få speltid på en hög seniornivå och därmed successivt öka förutsättningarna för att utvecklas vidare till toppspelare i Damallsvenskan, säger Göteborg FC:s sportchef Lasse Svensson till klubbens hemsida.

De tre spelarna avtalet gäller just nu är Andrea Simonovic Pajovic, Molly Johansson och Felicia Escobar Särnbratt. De kommer att träna och spela matcher med Lidköping samtidigt som de även kommer att träna med Göteborgs F19-lag.

ANNONS

– Vi är mycket nöjda med den här överenskommelsen och tror att det kommer att gagna vår förening i framtiden, säger ungdomsansvarige Anna Stoltze.

Lidköpings FK ligger för närvarande näst sist i Elitettan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS