Supportergruppen Torcidas firade 70-år med ett minst sagt makalöst fyrverkeri.
Supportergruppen Torcidas firade 70-år med ett minst sagt makalöst fyrverkeri. Bild: Skärmdump från Twitter

Fyrverkerifest vid supportergruppen Torcidas jubileum – färgade staden röd

Se de makalösa bilderna som kablades ut från Split under natten. Detta efter att Europas äldsta supportergrupp firat 70 år.

ANNONS
|

Bilderna från Split under gårdagskvällen är smått otroliga. Himlen färgades röd av fyrverkerier när Hajduk Splits supportergrupp firade att de fyllde 70 år.

I sociala medier uppmärksammas scenerna ordentligt. I de många videoklipp som just nu växer sig större och större kan man se hur raketer avfyras från alla hörn. Detta skapar ett mäktigt rött sken som avspeglar sig ner över staden.

Hur Torcida exakt bildades för 70 år sedan råder det delade meningar om. Vissa säger att det var studenter i Zagreb. Andra säger att det var sjömän från ön Korčula. Men årets upplaga av medlemmar lät meddela följande till Splits befolkning innan fyrverkeriskådespelet kunde börja.

ANNONS

”Kära medborgare, onsdagen den 28 oktober 2020 firar Torcida sin 70-årsdag, och i samband med denna jubileumsdag, tisdagen den 27 oktober, precis vid midnatt, förbereder vi ett spektakel som aldrig tidigare setts i världen.

Vi har alla bevittnat det magnifika firandet av Hajduks 100-årsjubileum (2011), och den här gången bestämde vi oss för att höja ribban ännu högre.”

Och ja, låt oss säga att de av allt att döma i alla fall satte ribban för hur ett jubileum ska firas.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS