Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Fyra spelare lämnar när Öis bygger om

Örgryte bygger om inför 2020.
På tisdagskvällen bekräftade klubben att fyra spelare lämnar.

David Engström har tackat för sig sedan tidigare då mittbacken valt att lämna Öis och flytta hem till Västerås och Västerås SK.

Nu bekräftas det att ytterligare ett gäng spelare försvinner när Sällskapet bygger om truppen.

Melvin Frithzell, som själv för GP tidigare har berättat att han inte blir kvar, är en av fyra som bekräftas lämna.

– Jag fick ett telefonsamtal från Kent (Carlzon, chefsscout) i går om att klubben väljer att bryta avtalet. Jag hade nästa år också, det fanns en option som båda parter kunde bryta. Min inställning har hela tiden varit att jag ska vara kvar, men jag hade lite på känn att det inte skulle bli något, sa Frithzell till GP i slutet av oktober.

LÄS MER: Öis-anfallaren: "Har någon ett nummer till arbetsförmedlingen?

Han fortsatte:

– Jag har inte fått spela så mycket och när jag har fått göra det har jag varit kass – det tycker jag. Det har varit tufft att komma in i en ny grupp och prestera direkt.

Att inte heller Amin Affane, som återvänder till IFK Göteborg efter utlåning, blir kvar har GP rapporterat om sedan tidigare.

– Det har varit väldigt kul och lärorikt att få vara i sådan här grupp och ett sådant här lag. Det har varit fantastiskt på alla sätt. Lite surt att vi inte har kunnat ta en position upp till allsvenskan. Den här truppen har sådan kvalitet att vi faktiskt borde ha hängt med tåget. Annars har det varit en jättefin tid. Jag har bara njutit, sa Affane till GP när han summerade sin tid i Örgryte efter superettans sista omgång.

Utöver Affane och Frithzell meddelar Öis också att det inte blir någon kontraktsförlängning för varken Wilmer Simonsson eller Filip Almström Tähti, som båda har suttit på utgående avtal.

LÄS MER: Engström klar för Västerås – lagkompisen kan följa efter

Den senare anslöt till Öis inför säsongen 2018 och har under stora delar av sin tid på Öisgården varit ordinarie under förre tränaren Thomas Askebrand, men nu är det dags för ytterspringaren att söka sig om efter en ny utmaning. GP har tidigare skrivit om att VSK ska ha varit intresserade av försvararen.

När det gäller Wilmer Simonsson kom han till Öis akademi 2015. Efter en fin utveckling där fick han inför säsongen chansen i A-truppen, men där har försvararen haft svårt att slå sig fram.

Under hösten var han utlånad till Torslanda och nu står det alltså klart att han inte får något förnyat förtroende hos Örgryte 2020.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.