Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Beata Kollmats och Taylor Leach är två av spelarna som förlängt sina kontrakt med GFC. Bild: Bildbyrån

Fyra spelare förlänger med GFC

Landslagsspelaren Julia Roddar värvades till klubben tidigare i veckan. Nu har fyra spelare förlängt sina kontrakt med GFC. – Det känns jättebra att vi kommit såhär långt efter den säsongen vi haft, säger sportchef Lasse Svensson.

Göteborg FC har haft en svajig säsong. Det var först i näst sista omgågen som de säkrade det allsvenska kontraktet inför nästa säsong. Efter säsongen meddelades att tränaren Stefan Rehn lämnar klubben. Nu är man i full gång att bygga laget för nästa säsong. Tidigare i veckan blev landslagsspelaren Julia Roddar klar för klubben efter att ha värvats från Kvarnsveden.

Nu fortsätter lagbygget och fyra spelare har förlängt sina kontrakt med Göteborgsklubben: Taylor Leach, Beata Kollmats, Rebecka Blomqvist och Nathalie Persson.

– Det känns jättebra att vi kommit såhär långt efter den säsongen vi haft, säger sportchef Lasse Svensson.

Och arbetet med nästa säsongs lag fortsätter:

– Vi håller på med den befintliga truppen och sen har vi givetvis dialoger med andra intressanta spelare också. Så det kommer mer snart.

Hoppas på Hammarlund

Landslagsmeriterade Pauline Hammarlund förhandlar med klubben om en förlängning, men hon för också dialog med andra klubbar. Lasse Svensson är förhoppningfull:

– Det går framåt så jag hoppas och tror att hon ska finnas med. Jag tror att det blir klart ganska snart.

Vad gäller tränarfrågan är man i full gång att hitta Stefan Rehns efterträdare, men när en ny tränare kan presenteras är oklart.

– Vi har ingen tidsplan. Vill att det ska bli bra i slutändan, det är det viktigaste, säger Lasse Svensson.