Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fyra Häcken-spelare i U21-truppen – två från IFK Göteborg

Nio debutanter tar plats i Roland Nilssons senaste U21-landslagstrupp. Bland dem: Patrik Wålemark – Häckens 18-åring som spelade i division 2 så sent som i höstas.
– Det har gått jäkligt snabbt för mig, men jag har alltid vetat att det finns möjligheter, säger han.

U21-landslaget spelar EM-kval mot Island och Italien i september.

När Roland Nilsson presenterade truppen till matcherna fanns flera spelare från Göteborgslagen.

BK Häcken har med fyra spelare; Leo Bengtsson, Daleho Irandust, Patrik Wålemark och nyligen inlånade Pontus Dahlberg. Från IFK Göteborg finns två spelare med; August Erlingmark och Alexander Jallow.

Nio spelare i truppen är med för första gången, bland annat Leo Bengtsson, som anslöt från Hammarby till Häcken i våras, och Patrik Wålemark, som lämnade Qviding för Häcken inför säsongen.

– Det är många nya unga spelare som har fått chansen att visa upp sig i allsvenskan och som har gjort väldigt bra ifrån sig vilket speglar truppen. Det är många nya spelare som får chansen att vara med på den här samlingen, säger Roland Nilsson till förbundets hemsida.

– Jag fick reda på det nu när folk gratulerade mig efter träningen. Jag hade ingen koll alls, men det är så klart jättekul att få vara med, säger Patrik Wålemark.

”Inte hunnit tänka så mycket”

Han har gjort en stark debutsäsong i Häcken, med två mål och två assist på tio allsvenska matcher – vilket noterats av landslagsledningen.

– Jag har inte hunnit tänka på det så mycket än. Det är mest en rolig grej för mig. Det har ju gått jäkligt snabbt för mig. Det här är något man alltid velat och man får ett bevis på att man gör saker bra, säger han.

Med i truppen finns även Benjamin Nygren, som sommaren 2019 lämnade IFK Göteborg för spel i belgiska Genk och Jens Cajuste som 2018 lämnade Örgryte IS för Midtjylland.

U21-landslaget möter Island borta 4 september och Italien hemma i Kalmar 8 september. Det har redan spelats fyra matcher i kvalet och Sverige ligger fyra i gruppen med sex inspelade poäng.

LÄS MER: Janne Anderssons första trupp sedan december – lagkaptenen saknas

Truppen:

Målvakter: Pontus Dahlberg (Häcken), Tim Rönning (Elfsborg)

Försvarare: Felix Beijmo (Malmö), Kalle Björklund (Hammarby), Hjalmar Ekdal (Sirius), Gustav Henriksson (Elfsborg), Thomas Isherwood (Östersund), Alexander Jallow (IFK Göteborg)

Mittfältare/anfallare: Pontus Almqvist (Norrköping), Leo Bengtsson (Häcken), John Björkengren (Falkenberg), Jens Cajuste (Midtjylland), August Erlingmark (IFK Göteborg), Viktor Gyökeres (Brighton), Adam Hellborg (Sirius), Svante Ingelsson (Kalmar), Daleho Irandust (Häcken), Jesper Karlsson (Elfsborg), Benjamin Nygren (Genk), Patrik Wålemark (Häcken)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.