Full pott för Sverige

Fem matcher. Fem segrar. Sverige kunde inte fått en bättre start på EM-kvalet. I torsdagens bortamatch mot Polen vann Sverige med klara 4-0.

|

Matchen inleddes i ett ganska svagt tempo med många felpass.

I den 40:e minuten fick Sverige dock hörna och Amanda Ilestedt kom fram starkt på bortre stolpen och kunde ge Sverige ledningen på en kraftfull nick.

I halvtid fick spelarna instruktioner om att inte slarva i passningsspelet och dra upp tempot. Och det bar frukt.

2-0 kom genom Lotta Schelin som håll sig framme i en tilltrasslad situation efter en hörna. Hon dunkade in 2-0 med ett distinkt skott i nättaket.

3-0 satte Kosoavre Asllani efter en misslyckad polsk rensning. Hon kom helt fri med målvakten och satte behärskad spiken i kistan.

Inbytte Fridolina Rolfö fick dessutom göra sitt första landslagsmål när hon smög sig fri och kunde fastställa slutresultatet med fem minuter kvar av matchen.

Full pott efter fem matcher för Sverige alltså.

EM-kvalet fortsätter på nationaldagen när Sverige möter Moldavien på Gamla Ullevi.