Full fart framåt för Press

ANNONS
|

När Christen Press presenterades i Göteborg FC handlade de första kommentarerna om hennes snabbhet.

Så här fem veckor senare handlar det fortfarande om det. I första kvartsfinalen mot Arsenal på bortaplan var hennes löpsteg omöjligt att inte lägga märke till.

– Bara hon förstår att hon inte ska ge försvararen försprång utan starta en halv sekund tidigare. Då kommer ingen hinna med henne. Hon kommer bli viktig för oss i år, sa Torbjörn Nilsson direkt efter matchen då.

I går, efter förmiddagsträningen när Press tagit sig in i omklädningsrummets värme, sa hon så här:

– Vi har jobbat med det och jag förstår vad han menar. Jag behöver bara få anpassa mig lite mer i positionsspelet. För det är en jättestor skillnad mot för WPS-ligan.

ANNONS

Mot Arsenal på Boreham Wood kände hon att hon lätt kunde springa förbi hela backlinjen. Men det svåra var att stå rätt.

– Det var min första match med laget och jag gjorde det okej, men jag förväntar mig definitivt mer. Att jag fått träna med laget en vecka till här betyder mycket. Förhoppningsvis kan jag göra något lite mer speciellt i den här matchen, säger Press.

Hon kommer ursprungligen från Kalifornien och under tiden på High School satte hon skolrekord i löpning.

– Jag sprang 100, 200 och 400 meter. 100 meter gick bäst, men jag kommer inte ihåg tiden.

Du måste vara snabbast i det här laget?

– Antagligen ja, säger hon blygt.

Men det syns som sagt på planen. Något som lagkamraten Johanna Almgren inte heller har missat.

– Det är kanske den snabbaste spelaren jag stött på. När man tror att hon är uppe i maxhastighet har hon alltid en växel till, säger Almgren till GFC:s webb-tv.

I dag på Valhalla får Press chansen att visa det för sin nya hemmapublik. Trots underläge med 1–3, är amerikanskan hoppfull.

– Alla säger att vårt lag är bra hemma så det hoppas vi på. Det är klart vi har en uppförsbacke framför oss men det kan gå.

ANNONS

Kristin Hammarström–Marlene Sjöberg, Stina Segerström, Jane Törnqvist, Catrine Johansson–Ingrid Wells–Anita Asante, Anna Ahlstrand, Lisa Ek–Christen Press, Sara Lindén

ANNONS