Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pontus Jansson deppar efter förlusten mot Fulham. Bild: Mike Egerton
Pontus Jansson deppar efter förlusten mot Fulham. Bild: Mike Egerton

Fulham klart för Premier League

Fulham är tillbaka i Premier League. Londonlaget vann ”miljardmötet” mot Pontus Janssons Brentford efter en målvaktstavla.

Kvalfinalen till Premier League mellan Fulham och Brentford blev en riktig rysare. Efter ordinarie tid stod det fortfarande 0-0 mellan de två London-laget och kampen om uppflyttning fick avgöras i förlängning.

Där drog Fulham det längsta strået.

Fulham fick en frispark från 35 minuters avstånd 14 minuter in i den första förlängningskvarten. Vänsterbacken Joe Bryan, som endast gjort ett mål under säsongen, klev fram och de flesta förväntade sig nog ett inlägg.

Målvaktstavlan sänkte Brentford

Istället för att slå in bollen i straffområdet gick Joe Bryan på skott samtidigt som Brentfords målvakt ”David Raya” tjuvade några meter in i straffområdet för att eventuellt kunna plocka ner ett inlägg.

Skottet var långt ifrån perfekt och hann studsa en gång innan det letade sig in vid målvaktens högra stolpe.

Målvaktstavlan var ett faktum och Fulham fick luft under vingarna.

– Scott (Parker, tränaren) sa åt mig att skjuta nära stolpen. Det målet var för min pappa, sa Joe Bryan efteråt enligt The Evening Standard.

För det var inte nog där för Joe Bryan, vänsterbacken utökade till 2-0 innan Brentfords Henrik Dalsgaard reducerade på tilläggstid, men då var det redan för sent för lagkapten Pontus Janssons mannar.

Match cirka två miljarder

Enligt nya siffror från Deloittes grupp för idrottsekonomi innebär ett avancemang för Fulhams del 135 miljoner pund (cirka 1,5 miljarder kronor) i förväntade intäkter.

Fulham återvänder nu till Premier League efter ett år i The Championship.

– Vi har blivit utdömda så många gånger den här säsongen. Jag tror knappt att det är sant att vi tagit oss tillbaka, säger Joe Bryan.

Svenska Pontus Jansson vill nog helst av allt glömma säsongen 2019/2020. Hans Brentford behövde bara en seger i sista ligaomgången mot Stoke för att säkra direktavancemang men förlorade överraskande.

Play-off-finalen mot Fulham blev ett magplask samtidigt som svenskens gamla klubb Leeds United, som han lämnade inför säsongen, säkrade sitt avancemang genom att sluta etta i The Championship.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.