Fuhre tillbaka i startelvan med besked

Snålt med speltid på sistone. Mot Norrby fick Lars Fuhre chansen – och levererade poäng.
– Jätteskönt att få komma in och bidra, säger mittfältaren.

ANNONS
|

Senast Lars Fuhre startade en match för Örgryte i Superettan var mot Öster den 9 september. Men efter fyra matcher med bänknötande och kortare inhopp fick norrmannen chansen från start igen borta mot Norrby. I avstängde Hannes Sahlins frånvaro tog Fuhre plats som central mittfältare, bakom Gustav Ludwigson i Öis 4–2–3–1-formation.

LÄS MER:HBK förlorade hemmapremiären

Det slutade med att sommarens nyförvärv, som fick 59 minuters speltid innan han byttes ut, i högsta grad var bidragande till att Öis kunde lämna Borås arena med tre poäng, det här då Fuhre levererade en fin assist till Daniel Paulsons 1–0-mål, vilket blev matchens enda fullträff.

– Jag gillar att hamna i de lägena centralt. Det är bara att hålla i till dess att du får press och då släpper du bollen, det blev bra tajmat, säger Fuhre och fortsätter:

ANNONS

– Det kändes väldigt fint att vara med från start igen. Jag blev lite sliten i andra halvlek, men på det stora hela kändes det bra.

LÄS MER:De var bäst i Öis i segern över Norrby

"Då ska man leverera poäng"

Hur har den senaste tiden varit för egen del, när du inte har fått spela så mycket?

– Fotboll är en lagsport. Det handlar om att se till att backa upp killarna som spelar och hela tiden stötta laget. När du väl kommer in får man bara göra så bra du kan.

Han fortsätter:

– Sedan är det jätteskönt att få komma in från start och bidra. När man spelar i någon av de tre mittfältspositionerna bakom anfallaren ska man leverera poäng. Då är det en skön känsla när man får komma in och göra ett assist till målet som gör att vi vinner matchen.

Med tre matcher kvar av serien hoppas Fuhre att Öis ska fortsätta ånga på. Till den allsvenska kvalplatsen, som AFC Eskilstuna innehar för tillfället, är det fem poäng.

– Vi ska fokusera på en match i taget och göra det vi kan. Sedan får vi se vad AFC gör, men jag tror att det kanske blir lite väl tufft att komma ikapp.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS