Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Frustrerat när Blåvitt tappade i slutminuterna

IFK Göteborg – med en man mindre – tappade ledningen mot Gefle på tilläggstid och en oerhört besviken Jörgen Lennartsson sparkade sönder ett ställ med vattenflaskor. – De stod där och de finns inte mer, säger IFK-tränaren.

IFK Göteborg, som allt mer tycks hamna i ett ingenmansland i tabellen, åkte tidigt på en kalldusch mot Gefle. Efter bara sju minuter gjorde Simon Skrabb 1–0 för gästerna.
IFK Göteborg svarade genom Emil Salomonsson som elegant skarvade vidare Martin Smedberg-Dalences inlägg i mål.

IFK Göteborg tog över mer och mer av spelet och skapade överlägset mest chanser. Och just innan pausvilan slog Sören Rieks – som spelade på topp i kväll – till.  Han kom fri och smällde in 2–1 intill stolpen med sin vänster.
I den andra halvleken fortsatte IFK att dominera och 3–1-målet tycktes hänga i luften. Jakob Ankersen sköt i samma stolpe två gånger om, varav det första skottet var riktigt vackert.
I stället strulade Bjärsmyr och Rogne till det i försvaret, och gav Dioh Williams öppen väg mot mål. Tom Pettersson skyndade till och rev ner Gefle-anfallaren: Straff och utvisning.

Och det var kvitterat.
Men Blåvitt kunde, trots numerärt underläge, resa sig. Och Ankersen fick revansch för sina stolpträffar när han bröstade in Sören Rieks fina inlägg.
– Sen såg ni själva vad som hände. Vi hade 20-6 i avslut och två mål i virket. Det är en extrem besvikelse, vi kan bara skylla oss själva. Prestationen var inte tillräckligt god, säger Jörgen Lennartsson.

I den tredje tilläggsminuten kunde Joshua Nadeau nicka in kvitteringen från nära håll. Sekunder senare var matchen över och tränare Jörgen Lennartsson fick ett raseriutbrott vid bänken. Lennartsson sparkade med fem hårda sparkar sönder ett ställ med vattenflaskor.
– Det var mest att jag kände mig otroligt förbannad. När vi ändå vände tillbaka matchen och kämpar som svin så får vi en situation med 15 sekunder kvar av övertiden. Det blev ilska och då står de vattenflaskorna där. De stod där och de finns inte mer, kommenterar han.
Att Blåvitt släpper in tre mål på hemmaplan visar än en gång att stabiliteten från i fjol numera saknas.
– Spelmässigt så finns det faser där vi spelar bra. Snabbt passningsspel, varierat, skapar mycket målchanser. Och det är absolut ingen motivationsfaktor det handlar om. Spelarna jobbade allt vad de kunde hela tiden. Det är mer kvalitet och utförande som gör att vi släpper in tre mål.
Även John Alvbåge var djupt besviken efter poängtappet på hemmaplan.
– Jag vet inte vad jag ska säga. Det svider som fan. Det känns som att vi har åkt på flera käftsmällar i år och det här var en till. Självklart är jag otroligt självkritisk, men jag kan inte ens analysera det här nu säger målvakten.