Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Adam Ihse/TT
Bild: Adam Ihse/TT

Frustrerat i Göteborg efter utvisningen

Mot slutet av matchen mot Vittsjö fick GFC:s lagkapten sitt andra gula kort för att ha tagit tid på sig efter ett inkast. Därmed får truppen ett viktigt avbräck inför nästa match.
– Jag tyckte det var lite dålig bollkänsla av domaren, säger tränaren Marcus Lantz.

Det var mot slutet av Göteborg FC:s ödesmatch som Vittsjö jagade ett viktigt kvitteringsmål. De skånska gästerna lyckades aldrig men vinsten blev lite dyrare än det var tänkt för GFC.

I den sista tilläggsminuten utvisades lagkaptenen Beata Kollmats efter att ha fått sitt andra gula kort. Det kom i en situation där domaren tyckte att Kollmats tog för lång tid på sig.

– Jag ville byta den blöta bollen mot en torr och då tyckte domaren att det tog för lång tid, säger mittbacken efter matchen.

Även tränaren Marcus Lantz var lite frustrerad efteråt.

– Jag tycker det var lite dålig bollkänsla där av domaren, säger han.

Lägligt landslagsuppehåll

Återigen ställs den tunna truppen på prov och nu väntar ett landslagsuppehåll. Det ger möjlighet till återhämtning för en handfull av GFC:s spelare, men flera av dem är ute på uppdrag.

– De ska ju göra något i sina landskamper också förhoppningsvis så vi får ju se hur det blir när de kommer hem. Men jag har några dagar på mig att fundera ut hur vi ska formera laget utan Beata, säger Marcus Lantz.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.