Brages Kristian Andersen och Örgrytes Hannes Sahlin
Brages Kristian Andersen och Örgrytes Hannes Sahlin Bild: DANIEL STILLER

Frisparkskung - utan extraträning

Träna frisparkar? Äsch. Hannes Sahlin, 30, vet redan hur man gör.

ANNONS
|

När Diego Montiel gick omkull utanför Brages straffområde efter en dryg timme trodde nog de flesta att mittfältaren själv skulle ta hand om frisparksläget.

Så blev det dock icke.

Istället la Hannes Sahlin upp bollen - och skruvade in den i det första hörnet. Läckert.

– Vi hade ett exakt likadant läge i första halvlek. Då ville Diego dit, så jag sa: "Missar du denna så får jag ta nästa". Jag fick en skön träff, det är kul att göra mål, säger Sahlin som inte tillhör den där skaran som brukar stå och nöta frispark efter träning.

"Det blir man rörd utav"

Han behöver bevisligen inte det.

ANNONS

– Jag tror aldrig att jag har nött frisparkar ... Haha! Någonstans har jag väl en bra fot i grunden, men jag tränar inte extra eller så.

Har du gjort något frisparksmål tidigare i karriären?

– Jag gjorde ganska många när jag var yngre. På seniornivå? Kanske i reservlaget, men inte i superettan.

När Hannes Sahlin byttes ut i matchminut 88 ställde sig delar av publiken upp. 30-åringen hyllades för sitt mål och för sin insats i matchen som slutade med Örgryte-seger 4–1.

– Det blir man rörd utav. Efter förra matchen kände jag, för egen del och för lagets del, att vi får gaska upp oss och lösa det här kontraktet för att kunna spela lite avslappnat. Inte med kniven mot strupen på slutet. Jag kände verkligen att jag ville vara med och bidra till det i dag och det fungerade bra. Skitkul!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS